“IDEMO U POBJEDU“: Župan Željko Kolar ide u utrku za još jedan mandat na lokalnim izborima iduće godine. Svoju kandidaturu predstavio je u Krapini, a podršku mu je pružio i predsjednik SDP-a Peđa Grbin

“Dobili smo prijedlog da Kolara prijavimo u Zagrebu jer bi bio izvrstan gradonačelnik Zagreba, ali siguran sam da Zagorci to baš i ne bi dopustili“

Objavljeno: 12.12.2020. Jelena Jazbec

Na krapinskom Trgu Ljudevita Gaja točno u podne održano je predstavljanje prvog SDP-ovog kandidata za župana u Republici Hrvatskoj – aktualnog krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, kojega je u četvrtak jednoglasnom odlukom Županijski odbor SDP-a KZŽ podržao u njegovoj trećoj kandidaturi za tu političku funkciju, zajedno s njegovom zamjenicom Jasnom Petek.

Podsjetimo, Kolar je župan od 2013. godine, a na toj je funkciji naslijedio Sinišu Hajdaša Dončića, koji je i uputio uvodne riječi.

– Mogu s povijesnim odmakom, a prošlo je osam godina, reći da Željko Kolar posao župana obavlja odlično, za interes svih stanovnika županije i mogu reći da bi se mnoge županije u Hrvatskoj mogle ugledati na Krapinsko – zagorsku županiju – rekao je Hajdaš Dončić.

Kolar je zahvalio stranci na podršci.

Prvi krug

– Apsolutno sam uvjeren, uz suradnike koje imam i koalicijske partnere kakve smo imali, da ću ponovno pobijediti u prvom krugu, kao što je to bilo i na izborima za gradonačelnika Klanjca i dva puta za župana. Sjećam se prvog dana kad sam došao u Županiju, bilo je 8524 nezaposlenih na području županije, a danas ih je 2846, naravno, prije svega zahvaljujući našim gospodarstvenicima, poduzetnicima, obrtnicima, ali i našem udjelu u kreiranju zajedničkih politika i ulaganja, pogotovo u obrazovanje. U mojem drugom mandatu postavili smo dva osnovna cilja, a to su ulaganje u obrazovanje i zdravstvo. Kroz energetske obnove škola, izgradnju sportskih dvorana, Poslovno – tehnološki inkubator, Centar za robotiku i nove tehnologije, vjerujem da smo upravo to i napravili, kao i u zdravstvu, kroz financiranje i ulaganje u Opću bolnicu i primarnu zdravstvenu zaštitu – istaknuo je Kolar, dodavši da će u trećem mandatu imati četiri prioriteta.

– Prvi je razvoj specijalnih bolnica u Krapinskim i Stubičkim Toplicama te razvoj zdravstvenog turizma, koji je najbrža rastuća grana turizma u svijetu. Ta dva projekta koja smo pripremili za apliciranje vrijedna su 445 milijuna kuna. Drugi prioritet su centri kompetentnosti i izvrsnosti, jedan je pripremljen, centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu pri Srednjoj školi Zabok, a drugi je Znanstveno – edukacijsko – zabavni centar u Dvorcu Stubički Golubovec. To su investicije vrijedne 230 milijuna kuna. Treći prioritet je digitalizacija Županije, digitalizacija javne uprave, kompletna digitalizacija obrazovnog sustava – srednjih i osnovnih škola i usluga koje idu prema gospodarstvu. Taj projekt je vrijedan 29 milijuna kuna. Četvrti projekt su obnovljivi izbori energije. Na krovovima 30 javnih objekata u vlasništvu županijskih ustanova, dakle, govorimo o domovima zdravlja, bolnicama, školama, radit ćemo elektrane i tako smanjiti zagađenost i doći do jeftinije struje – rekao je aktualni župan i zahvalio svim stanovnicima županije na snažnoj podršci koju je imao u ovih osam godina te ih pozvao da nastave zajedno raditi za dobrobit županije.

Podršku kandidatu za župana u Krapinu je došao pružiti i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Pismo građanke

– Siniša je rekao da bi mnoge županije htjele župana kao što je Željko Kolar. Dopustite mi da vam ispričam kakvo sam pismo dobio ovog tjedna od jedne građanke Zagreba, koja je uputila prijedlog da, pošto HDZ mijenja Zakon o lokalnim izborima, koji će omogućiti da se kandidiraju i oni koji ne žive u sredinama za koje se kandidiraju, ako prijave prebivalište do raspisivanja izbora, kolegu Kolara prijavimo u Zagrebu jer bi bio izvrstan gradonačelnik Zagreba. I koliko god takav prijedlog možda zvuči primamljivo, siguran sam da Zagorci to baš i ne bi dopustili. Željko, odlično si radio svoj posao, podigao si Županiju, pokazao si kako izgleda kad SDP-ovci vode svoje sredine. Županije su u Hrvatskoj percipirane kao svojevrsna blokada razvoju. Neke možda i da, ali Krapinsko – zagorska sigurno ne. Sinergija koja postoji između javne uprave, poduzetništva, građana, obrazovanja za posao u ovoj županiji, pokazatelj je kako se županijom može upravljati odgovorno, u korist svih onih koji žive i rade u ovoj sredini. To je odgovorno upravljanje koje brine o gospodarstvu, ali i socijalnom programu. Briga o djeci, briga o mladima, očituje se i u činjenici da je Krapinsko – zagorska županija samo jedna od dvije hrvatske županije koje su proglašene prijateljima djece. Ironično, ili nije ironično, jedina druga županija je Primorsko – goranska. Dakle, opet sredine gdje je SDP dobio povjerenje naših građana. Zato, s ogromnim ponosom i zadovoljstvom što je Županijska organizacija Krapinsko – zagorske županije jednoglasno podržala Željka Kolara za još jedan mandat župana, ovdje sam danas da ga podržim i da kažem – Idemo to dobiti u prvom krugu, jer način na koji je do sada vodio ovu županiju, je smjer kojim se SDP mora voditi svugdje gdje se kandidira za obnašanje ove odgovorne dužnosti. Zato još jedanput kažem – Idemo u pobjedu – zaključio je Grbin.

Cijelu press konferenciju pogledajte ovdje:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba