U mačanskom parku uređena su tri blagdanska foto kutka, a Mačanci ni ove godine nisu zaboravili one najpotrebitije

“DARUJMO SRCEM“: Ovog tjedna dostavit će 33 božićna paketa s namirnicama i higijenskim potrepštinama

Objavljeno: 09.12.2020. zagorjeinternational

Kako bi, uoči Božića, izmamili barem pokoji osmijeh prolaznika, u Maču su uredili mali “Božićni kutek“. U parku su tako postavljeni drveni likovi koji asociraju na zimu i blagdane te su formirana tri foto kutka. Komunalni djelatnik izradio je likove i postolja, a vrijedne ruke članica mačanskih udruga su ih obojile i postavile. Članice DND-a Mače i ŽVG-a “Kajda“ te voditeljice mažoretkinja zajedno s načelnicom tri su večeri pripremale iznenađenje za najmlađe povodom svetog Nikole.

– Ovih blagdana stanite u Maču i ponesite lijepe foto uspomene iz našeg kutka – poručuju iz Općine.

A s obzirom na to da su Mačanci oduvijek imali toplo srce, u periodu darivanja nisu zaboravili ni socijalno ugrožene članove Općine. Kroz projekt “Darujmo srcem“, u lokalnim se trgovinama prikupljaju namirnice. U župni ured Mače prispjelo je mnogo potrepština koje su dostavili sami župljani, a određena količina namirnica kupljena je i iz općinskog proračuna, kako bi sva 33 paketa bila čim bogatija. Paketi će biti dostavljeni ovaj tjedan.

– Zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su dali donacije i pomogli onima koji spletom životnih okolnosti oskudijevaju u najnužnijem – kažu iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba