Nastavak radova na idućoj dionici planira se za 2021. godinu

KLANJEC: Završila je treća faza izgradnje nogostupa u Gredicama, vrijednog preko 600 tisuća kuna

Objavljeno: 26.11.2020. JJ

Na području grada Klanjca, završena je treća faza izgradnje nogostupa uz županijsku cestu 2186, koji se u fazama gradi od ulaza u naselje Lepoglavec, preko Gredica do Novih Dvora.

U ovogodišnjoj trećoj fazi izgradnje nogostupa s oborinskom odvodnjom, izgrađeno je 420 metara nogostupa i 310 metara oborinske odvodnje ugradnjom PEHD cijevi i revizionih okana te slivnika u naselju Gredice.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 624.000 kuna, a radove je sufinancirala Županijska uprava za ceste KZŽ s 250.000 kuna, Ministarstvo graditeljstva sa 168.000 kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u proračunu Grada Klanjca. Radove je izvela Niskogradnja – autoprijevoz Iveković iz Svetog Križa.

Također je na spoju nerazvrstane ceste Gredice – Gorkovec i županijske ceste 2186, zbog učestalog slijevanja velikih količina oborinskih voda, izvedena odvodnja, ugradnjom šest metara slivničke rašetke širine 40 centimetara.

– S obzirom na to da je riječ o dugoj dionici te nije moguće osigurati financijska sredstva koja bi bila dostatna za izgradnju cijelog nogostupa odjednom, prioritet imaju one dionice koje najviše koriste djeca te kojim školarci svakodnevno idu do autobusnih stajališta na školski autobus, a sve kako bi se osigurala što veća sigurnost u prometu. Iz tog je razloga u ovoj godini izgrađena upravo ova dionica u Gredicama, a nastavak radova na idućoj dionici planira se za 2021. godinu – kažu iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba