Projekt Udruge mladih Feniks iz Oroslavja

Dvadesetak polaznika na radionicama učilo kako pokrenuti seoski turizam, a onda posjetili i OPG Đurec u Kalniku

Objavljeno: 25.10.2020. JJ

Udruga mladih Feniks Oroslavje u sklopu projekta Info centar za mlade “NEOS“ 3.0 organizirala je radionice “Inovativne mogućnosti koje nudi ruralni razvoj za mlade, pokretanje OPG-a, seoskog turizma i posjet primjeru dobre prakse” te radionicu “Dijalog EU s mladima na lokalnom ruralnom području”.
Dvadesetak sudionika radionice naučilo je kako pokrenuti OPG i seoski turizam, koje mogućnosti nudi Europska unija za mlade u ruralnom području te su na kraju i posjetili primjer dobre prakse u ruralnom području, OPG Đurec iz Kalnika koji je u sklopu projekta “Kalnik Fun“ prošao na natječaju 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti”.
Glavna djelatnost OPG-a Đurec prije prijave na natječaj bio je uzgoj krava te uzgoj i prerada aronije, a u sklopu svoje nepoljoprivredne djelatnosti, pružaju uslugu najma elektro bicikla, paintball, airsoft i turističke obilaske Kalnika s vodičem te tako svoju lokalnu zajednicu obogaćuju dodatnim sadržajima i potiču mlade na ostanak u ruralnom području. Razvojem projekta “Kalnik Fun”, zaposlena je mlada osoba.
Projekt Info – centar za mlade „NEOS“ 3.0 provodi Udruga mladih Feniks u partnerstvu s Krapinsko – zagorskom županijom, a projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba