Potpisan 3,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Novog Marofa

Deset naselja dobit će potpuno asfaltiranje novih prometnica, a 20-ak naselja rekonstrukciju oštećenog asfalta

Objavljeno: 25.10.2020. JJ

U petak je potpisan ugovor o modernizaciji – asfaltiranju i sanaciji nerazvrstanih cesta na području grada Novog Marofa. Ugovor vrijedan 3.621.230,10 kuna s PDV-om zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk potpisao je sa Sašom Vargom, predsjednikom Uprave poduzeća PZC Varaždin d.d., koje će izvoditi radove.

Vrijedan ugovor

– Radi se o vrijednom ugovoru jer će deset naselja dobiti potpuno asfaltiranje novih prometnica, a 20-ak naselja rekonstrukciju oštećenog postojećeg asfalta. Značajno smo u proteklim godinama povećali investicije u uređenje cesta, od makadamskih puteva do asfaltiranih prometnica. I taj trend nastavljamo, čime građani zasigurno mogu biti zadovoljni – izjavio je zamjenik Tuk.
Radovi na modernizaciji – asfaltiranju i sanaciji nerazvrstanih cesta prema ovom ugovoru provodit će se u sljedećih šest mjeseci, u naseljima Donje Makojišće, Filipići, Gornje Makojišće, Jelenščak, Kamena Gorica, Ključ, Krč, Mađarevo, Možđenec, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Podevčevo, Podrute, Presečno, Remetinec, Strmec Remetinečki, Sudovec, Topličica i Završje Podbelsko.

Gradski proračun

Modernizacija, odnosno asfaltiranje cesta, predviđena je na ukupno 1500 metara, a sanacije na 61 nerazvrstanoj cesti na području grada Novog Marofa. Sredstva za realizaciju ovih radova osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu.
Prošlogodišnjim proračunskim sredstvima, a u ovoj godini realizirani radovi na modernizaciji i sanaciji nerazvrstanih cesta na području grada Novog Marofa bili su vrijedni 2.504.847 kuna s PDV-om.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba