VELIKA SVEČANOST U HRAŠĆINI: Obilježeno 170 godina školstva i otvorena nova dvorana Područne škole

NA RADOST SVIH MJEŠTANA: “Ovo smo čekali od 1964. godine, kada je izgrađena naša škola”

Objavljeno: 26.09.2020. zagorjeinternational

U Hrašćini je u petak proslavljena 170. obljetnica školstva, a tim je povodom svečano otvorena i sportska dvorana tamošnje Područne škole, na radost učenika i učitelja, ali i svih mještana.

– Ova će dvorana, naravno, mnogo značiti za našu općinu. Čekali smo je od 1964. godine, kada je izgrađena škola. Mnogo djece nije ni išlo u ovu školu zato što nismo imali adekvatnu dvoranu i uvjete, a sada nam je škola izvanredno opremljena, a dvorana prekrasna – istaknuo je načelnik Hrašćine Branko Tukač, dodavši kako će dvoranu moći koristiti i udruge.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar ponovio je da mu je u drugom mandatu na mjestu župana prioritet ulaganje u školstvo i zdravstvo, a to potvrđuje i izgradnja dvorane u Hrašćini.

13 milijuna kuna

– Ovaj prekrasni objekt vrijedan 13 milijuna kuna neće poboljšati samo uvjete tjelesnog odgoja ovdje u Područnoj školi Hrašćina, nego i doprinijeti razvoju i radu sportskih i kulturnih udruga. Također, vizura dvorane i uređenje okoliša promijenili su izgled središta Hrašćine – rekao je Kolar, naglasivši i važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva KZŽ.

Prisutne je pozdravila ravnateljica škole Renata Kreber Mikšaj, koja je spomenula kako je povodom važnog jubileja izdana i monografija školstva na području Hrašćine. Inače, ova jednodijelna školska dvorana ima površinu 1107 četvornih metara, a gradila se od srpnja 2018. do kolovoza ove godine.
Blagoslovio ju je hrašćinski župnik, vlč. Vladimir Vizir, a u sklopu svečanosti dodijeljene su i zahvalnice povodom 170. godišnjice školstva te općinska priznanja koja nisu dodijeljena povodom Dana općine zbog epidemije koronavirusa.

Počasna građanka

Priznanja su dobili Darko Salaj, za 81 puta darovanu krv, Dragutin Zozoli, predsjednik Športsko – ribolovnog kluba “Šaran” i Božica Žugec, voditeljica sekcije vezilja i dugogodišnja članica KUD-a “Meteor”, a zbog velikog doprinosa izgradnji školske sportske dvorane i pomoći u općinskim projektima, počasnom građankom Hrašćine proglašena je Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine KZŽ, koja je u svom prepoznatljivom tonu rekla da joj je to prvo ovakvo priznanje, ali, nada se, ne i posljednje.

– Znate, kad vam daju takvo priznanje, vele da si negde pri kraju, a u meni ima još puno života – zaključila je Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba