DODIJELJENI UGOVORI: KZŽ za projekte braniteljskih udruga osigurala 150 tisuća kuna

“Aktivni ste, ambiciozni i uspješni. Povlačite sredstva iz EU fondova, zapošljavate kolege… Tako bi trebalo funkcionirati cjelokupno društvo”

Objavljeno: 07.09.2020. zagorjeinternational

U ponedjeljak su u Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije u Krapini dodijeljeni ugovori o financiranju projekata braniteljskih udruga koji promiču istinu o Domovinskom ratu i promiču kvalitetu življenja branitelja na području KZŽ.

– Od 13 prijavljenih udruga, 11 ih je ostvarilo pravo na financijska sredstva u ukupnom iznosu od 150 tisuća kuna. Ukupno je prijavljeno devet programa rada i dva projekta i treba naglasiti da smo u sklopu ovogodišnjeg javnog poziva “podebljali” iznos za potrebe tzv. hladnog pogona – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.
KZŽ osigurava 80 tisuća kuna za obilježavanje važnih datuma i događaja iz Domovinskog rata, 50 tisuća kuna za ostale programe branitelja te 200 tisuća kuna potpore za izgradnju spomenika braniteljima u Krapini.

Teška godina

U ime dobitnika sredstava, obratio se Radmil Pavalić iz Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” Stubičke Toplice, koji je zahvalio Županiji na dodijeljenim sredstvima.

– Unatoč ovoj teškoj godini, mi smo nastavili provoditi projekte. Iako u nešto smanjenom obujmu, pomažemo koliko možemo, uključili smo se u volontiranje, pomagali smo unesrećenima tijekom potresa i nastavit ćemo dalje s tim. Nastavit ćemo provoditi projekte koje smo provodili i proteklih godina – rekao je Pavalić.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako i ovog puta mora zahvaliti braniteljima na njihovom doprinosu u stvaranju hrvatske države, ali i na svemu što čine danas.

– Projekti koje provodite među najboljim su projektima svih udruga na području naše županije. Vrlo ste aktivni, ambiciozni i uspješni. Povlačite sredstva iz europskih fondova, osnovali ste udruge, imate vlastite proizvode, zapošljavate druge branitelje i to je putokaz kako bi cjelokupno društvo trebalo funkcionirati – rekao je Kolar i zahvalio zagorskim braniteljima što su, kada im je na sastanku prezentirao plan podjele sredstava i način financiranja udruga u uvjetima koronavirusa, inzistirali na tome da se iznos za financiranje braniteljskih udruga smanji kao što je to učinjeno i za sve ostale udruge.

Raspodjela sredstava

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapina i Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zabok dobile su potporu u iznosu od 6. 000 kuna, Udruga veterana i branitelja vojne policije iz Domovinskog rata Radoboj 7500 kuna, Udruga ratnih veterana Prve gardijske brigade “Tigrovi” Zlatar, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina i Udruga branitelja Domovinskog rata Kumrovec – Zagorska Sela po 15.000 kuna, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapina, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Oroslavje i Udruga veterana 103. brigade HV-a Zlatar Bistrica po 16.000 kuna, Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” Stubičke Toplice 18.000 kuna i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zabok 20 tisuća kuna. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba