Održana završna konferencija projekta "Jednake budućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja" GDCK-a Krapina

“Uspjeh projekta nije samo pronalazak zaposlenja, već i to da su dugotrajno nezaposlene osobe napokon napravile pozitivan životni pomak”

Objavljeno: 01.09.2020. JJ

U prostorima Pučkog otvorenog učilišta Krapina održana je završna konferencija projekta “Jednake budućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja”, čiji je nositelj Gradskog društvo Crvenog križa Krapina. Završnoj konferenciji su, uz nositelja projekta i projektne partnere, prisustvovali i predstavnici dugih važnih suradnika na projektu, a to centri za socijalnu skrb, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina, Pučko otvoreno učilište Krapina, Grad Krapina i drugi.

118 sudionika

Cilj završne konferencije bio je prikazati provedbu projekta u cijelosti te analizirati provedene aktivnosti i ostvarene rezultate. Kroz projektne aktivnosti prošlo je ukupno 118 sudionika, od čega je 31 bio uključen u projektnu aktivnost formalnog obrazovanja, po završetku kojeg su osobe stekle javnu ispravu o završenom osposobljavanju. U aktivnostima neformalnog obrazovanja sudjelovalo je ukupno 50 dugotrajno nezaposlenih osoba, dok je u aktivnosti socijalnog mentorstva kontinuirano bilo uključeno 10 korisnika. Kroz projekt su i stručnjaci koji rade s nezaposlenima, njih 37, imali priliku unaprjeđivati svoja znanja i vještine za rad s pripadnicima marginaliziranih skupina, posebno dugotrajno nezaposlenim osobama.

Hvalevrijedan projekt

Zaključak konferencije jest kako je riječ o hvalevrijednom projektu koji je uspio pažnju stručnjaka i javnosti dodatno usmjeriti na pripadnike marginaliziranih skupina. Ujedno, istaknulo se kako je nužno kod provođenja ovakvih projekta postavljati realne i dostižne ciljeve te kako se krajnjim uspjehom ne bi trebalo smatrati samo to da je nezaposlena osoba uspjela pronaći zaposlenje, već i to da je osoba, koja je dugi niz godina nezaposlena, uspjela napraviti pozitivne pomake u svojim životnim okolnostima i aktivnije se uključiti u život zajednice u kojoj se nalazi, što se u ovom projektu svakako postiglo. Iz GDCK-a Krapina poručuju kako će nastaviti s provođenjem sličnih projekta te će i dalje aktivno sudjelovati u radu s društveno osjetljivim skupinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba