ASYNC LABS: Narasli od četiri do 21 zaposlenog u samo 16 mjeseci

“Utjecaj krize nismo osjetili, već u prvoj polovici ove godine imali smo posla više nego ikada”

Objavljeno: 30.08.2020. zagorjeinternational

Luka Klancir, jedan od osnivača razvojne ICT firme Async Labs, su-osnivač Hrvatskog Bitcoin Portala, poduzetnik i programer/developer, jedan od “30 mlađih od 30” VIDI konferencije BIG3, i autor knjige “Lean It if you Mean It”  otvorio je 224. epizodu podcasta Surove strasti.


Async Labs je brzorastuća digitalna agencija sa sjedištem u Zagrebu koja se bavi razvojem i programiranjem IT rješenja (web i mobilne aplikacije), digitalnim marketingom te konzaltingom u domeni blockchain tehnologije.Priča Async Labsa krenula je još 2016. godine, kada je kompanija osnovana. S radom su krenuli 2017. godine kao mala “start-up” kompanija, a agencija je u svibnju 2019. imala tek četiri zaposlene osobe, od čega su dvije bile osnivači (Alen Huskanović i Luka Klancir). Danas, samo godinu i pol dana kasnije, posao se širi i tim raste pa se broj zaposlenih u Asyncu popeo na 21.

Nakon posla u zagrebačkoj agenciji Degordian, u kojoj je radio kao projekt menadžer, Luka je odlučio uploviti u poduzetničke vode i u njima vrlo uspješno pliva već pune četiri godine.


Luka je svoj zanat razvijao na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu te Sveučilištu tehnologije u Grazu.- Početak poduzetničkog mindseta razvio se na 2. godini fakulteta kada sam otišao na Erasmus u Austriju. Tamo sam upoznao nove ljude, kulture, razmišljanja i uvidio koliko je velik svijet, koliko je važna komunikacija i pozicioniranje u društvu. Tu su mi se proširili horizonti – prisjetio se Luka svojih početaka.
Ideja za prvi Lukin projekt, Hrvatski Bitcoin Portal, nastala je 2013. godine. Portal je službeno pokrenut 1. travnja 2014. te je tada bio prvi i jedini portal s vijestima iz svijeta Blockchain tehnologije i kriptovaluta u Hrvatskoj. Bio je to jedan od prvih koraka u svijet poduzetništva, iz kojeg se put nastavio uzlaznom putanjom. U toj putanji nastao je i Async Labs.

Fokus na stranom tržištu

Hrvatske IT kompanije rade kvalitetan posao pa je logičan slijed da se fokusiraju i na zapadnija tržišta. Svaka kompanija koja želi proširiti granice treba imati primarni fokus na stranom tržištu, a upravo to radi i Async Labs, koji je dokazao svoju kvalitetu i našao se u društvu najboljih hrvatskih developerskih tvrtki. No, posljednje priznanje dokazuje i njihovu kvalitetu na svjetskoj razini. Osim na domaćem, Async Labs posluje i na svjetskom tržištu – od regije preko zapadnoeuropskih zemalja do SAD-a i Singapura.  Platforma Clutch, specijalizirana za procjenjivanje kvalitete različitih tvrtki i spajanje s klijentima, napravila je analizu Async Labsa. Tako su klijenti mogli ocijeniti Async Labs, ostaviti svoju recenziju i, ukratko, kroz svoje iskustvo preporučiti tvrtku.


Zahvaljujući pozitivnim recenzijama i ocjenama, pogotovo u kategorijama vještine, brzine i predanosti, Clutch je Async Labs prepoznao kao jednu od najboljih hrvatskih agencija za razvoj softvera, a titula jedne od top development tvrtki na svijetu dodijeljena im je u 2020. godini. Osim inozemnih, priznanja stižu i sa domaćeg terena. Zahvaljujući stručnosti i iskustvu u blockchain tehnologiji, kao vrhunsku razvojnu agenciju istaknuo ih je i hrvatski startup Top Digital Agency (TDA), koji spaja agencije i klijente.


IT firme jedne su od rijetkih koje su najbezbolnije prošle tijekom perioda krize koronavirusa. U Asyncu kažu da utjecaj krize nisu osjetili, već su tijekom prve polovice 2020. imali posla više nego ikada.

Cjelokupna usluga

Zbog povećanog opsega posla, krajem 2019. godine povećali su i marketinški tim pa klijentima sada nude cjelokupnu uslugu, od razvoja ideje i softvera do podrške kroz digitalni marketing. Tim uspješno proširuju i dalje pa unatoč epidemiji zapošljavaju nove snage. Iako se kompanija brzo razvija, cilj je kontroliran, postupan i kvalitetan rast, a naglasak je na pozitivnoj energiji, entuzijastičnom timu i proaktivnoj radnoj etici bez obzira na broj zaposlenih.


– Dobar je osjećaj kada znaš da postoje ljudi koji znaju na koji način napraviti dobar posao, a da nije sve na tebi – naglasio je Luka.
Iako je još uvijek prerano za promišljanje o tome što će se jednog dana dogoditi, Luka je istaknuo da bi bilo sjajno ostaviti svoj “legacy”, svoju obitelj u koju se uvijek može s ponosom vratiti kao “cheerleader”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba