ZA BOLJI NADZOR PROMETA

MUP za 16 milijuna kuna nabavlja 33 kombija, 30 motocikala i jednu prikolicu

Objavljeno: 21.08.2020. zagorjeinternational

Ministarstvo unutarnjih poslova kreće u nabavu 64 vozila, kombija, motocikla i jedne prikolice ukupne vrijednosti 16,04 milijuna kuna bez PDV-a. Procijenjena vrijednost nabave za 33 kombija iznosi 11,28 milijuna kuna, za 30 motocikala 4,67 milijuna kuna, a za jednu prikolicu 80.000 kuna.

MUP za operativne poslove planira nabaviti jedan kombi za nadzor teretnih vozila i obavljanje očevida prometnih nesreća koje će imati prikrivena policijska obilježja te 22 kombija koja će raditi isto to, ali će imati vidljive policijske oznake. Kupit će i osam kombija za nadzor teretnih vozila i obavljanje očevida, ali s pogonom na sva četiri kotača i s policijskim oznakama. Za kontrolu teretnjaka kupuju i dva laka kombinirana dostavna vozila s vagama.

Uzet će i 28 motocikala s policijskim oznakama te dva motocikla s prikrivenim obilježjima. Prikolica koju nabavljaju treba imati kapacitet prijevoza četiri motocikla. Što se tiče tehničkih specifikacija, 22 kombija za nadzor kamiona moraju imati dizel motore, automatske mjenjače, minimalno normu Euro 6 te minimalnu snagu 140 kW. Iste specifikacije traže se i za osam kombija s pogonom na sva četiri kotača.

Kombi koji će imati prikrivena obilježja mora imati ručni mjenjač, dizel motor minimalne snage od 130 kW. Dva kombinirana laka dostavna vozila za obavljanje nadzora najveće dopuštene mase teretnih vozila moraju također biti dizelaši, minimalne snage od 75 kW te moraju imati ručni mjenjač.

Dva motocikla s prikrivenim policijskim obilježjima moraju imati benzinski motor, minimalno Euro normu 4 te snagu minimalno od 80 kW dok 28 motocikala s policijskim obilježjima trebaju imati benzinski motor i Euro normu 4, ali snage motora od minimalno 100 kW. Novi policijski motocikli moraju imati i četiri plave LED bljeskalice te dva zvučna višetonska signalna uređaja.

Isporučitelj motocikala dužan je provesti školu sigurne vožnje, neposredno prije same isporuke ili najkasnije u roku od 30 dana od dana isporuke. Ta obuka za 56 vozača mora biti trodnevna. Program obuke mora se temeljiti na maksimalnim performansama ponuđenih motocikala s naglaskom na radnje koje se koriste prilikom nadzora brzine prometa – uočavanje, sustizanje, sigurnosni razmak, postupak sustizanja, simuliranje umjeravanja, signaliziranje i zaustavljanje vozila u prekršaju, javlja Večernji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba