Zbog epidemiološke situacije, festivalski tjedan u Svetom Križu Začretju pretvorit će se u festivalski vikend

OD 27. DO 30 KOLOVOZA: “Prvi glas Zagorja” u revijalnom obliku publika će pratiti online i putem televizije

Objavljeno: 09.08.2020. zagorjeinternational

Ovogodišnje izdanje festivala “Prvi glas Zagorja” u Svetom Križu Začretju, 52. po redu, neće se održati na tradicionalan način zbog epidemije koronavirusa. Kako kažu organizatori, iako se ozbiljno razmišljalo o tome da se Festival uopće ni ne održi, prevladala je snažna želja da se festivalska tradicija ne prekine. 

Program manifestacije

Četiri dana festivala Festivalski tjedan tako će ove godine zapravo biti festivalski vikend i trajat će četiri dana, od 27. do 30. kolovoza. Prvi dan, u četvrtak, 27. kolovoza, održavat će se svirke u okviru Zagorje Blues i Etno Festivala. U petak će biti otvorena izložba “Hrvatski sveci i blaženici”, dok je subota tradicionalno festivalski dan. Ove godine održat će se pjevačka večer u Dvorcu Sveti Križ Začretje, uz televizijski i online prijenos s početkom u 20 sati.

Nema natjecanja

– Sam festival, odnosno pjevački dio, bit će organiziran i izveden u Dvorcu Sveti Križ Začretje. Nažalost, bez publike u dvorani, ali ćemo kamerama prenositi festival na nekoliko platformi tako da će ljubitelji Festivala ipak imati prilike vidjeti i čuti ovogodišnje nastupe. Što se tiče izložbe i ostala dva koncerta, striktno ćemo se držati uputa Stožera o dopuštenom broju posjetitelja pa ću događaji biti upriličeni uz minimalan broj posjetitelja – otkriva Danijel Likar predsjednik Izvršnog odbora Udruge za kulturu, zabavu i sport Sveti Križ Začretje. Dakle, ove godine neće biti natjecanja za titulu Prvog glasa Zagorja, već će to biti revijalna večer uz već provjerene izvođače. Program zadnjeg dana, 30. kolovoza, održat će se u župnoj crkvi, gdje će biti koncert iz ciklusa Heferer. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba