Znate nekoga tko bi se trebao uključiti?

Općina Radoboj traži kandidate za peti saziv općinskog Savjeta mladih

Objavljeno: 26.07.2020. zagorjeinternational

Općina Radoboj raspisala je Javni poziv za prikupljanje kandidatura za peti saziv Savjeta mladih općine Radoboj, a prijaviti se mogu osobe od navršenih 15 do navršenih 30 godina života. Savjet mladih je Savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Radoboj koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području općine. Ima petero članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Kandidate za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike temeljem ovog javnog poziva ističu udruge koje su sukladno Statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih.

Prijedlozi kandidatura

Kandidature za članove podnose se na propisanom obrascu koji se može preuzeti na internetskoj stranici Općine te se dostavljaju na adresu Općina Radoboj, Radoboj 8, 49232 Radoboj, s naznakom “Prijedlog kandidata za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Općine Radoboj” u roku 15 dana od dana objave Javnog poziva na službenim stranicama Općine. Nakon zaprimanja kandidatura, Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Radoboja obavlja provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata te u roku 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava, sastavlja izvješće o provjeri formalnih uvjeta te utvrđuje popis važećih kandidatura.

Formalni uvjeti

Općinsko vijeće Općine Radoboj na prvoj sjednici nakon objave iz popisa važećih kandidatura raspravlja o izvješću o provjeri formalnih uvjeta i s popisa važećih kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih tajnim glasovanjem bira članove i zamjenike članova Savjeta mladih. Rezultati izbora za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Općine Radoboj objavljuju se na internetskoj stranici Općine Radoboj, gdje su dostupne sve dodatne informacije o Javnom pozivu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba