"Postoje dani kada najljepši posao na svijetu postaje najteži"

TUGA U ZAGREBAČKOM ZOO-u: Uginula mala morska lavica, koja je prije 15 dana ostala bez majke

Objavljeno: 25.07.2020. zagorjeinternational

Postoje dani kada najljepši posao na svijetu postaje najteži. Teško nam je, ali kako s vama dijelimo mnoge sretne trenutke iz Divljeg srca grada, osjećamo obvezu i da podijelimo ove kada zaustavljamo suze – kažu iz zagrebačkog Zoološkog vrta, gdje je uginulo žensko mladunče morskog lava, koje je bez majke ostalo 10. srpnja.
Uginuće osamnaestogodišnje morske lavice Edith bio je šok za djelatnika ZOO-a, ali, kako su posvjedočili za Jutarnji.hr, prostora za tugovanje nije bilo jer su se morali posvetiti brizi za mladunče, koje je tražilo 24-satnu skrb, pa su se veterinari, zoolozi i timaritelji organizirali tako da mladunče bude pod nadzorom dan i noć.
Mladunče su hranili pomoću jednjačke sonde, izravno u želudac, piše Jutarnji.hr, i tako između četiri i šest puta na dan, no, mladunče je uginulo 22. srpnja.

– Puklo mi je srce! Iako smo svjesni da su jako male šanse za preživljavanje mladunaca koji se nađu u ovakvim nesretnim situacijama i u glavi si pokušavaš posložiti da se ne vežeš uz životinju, to jednostavno ne možeš. Rad sa životinjama za nas nije samo posao. To jednostavno živiš i uvijek ćeš dati sve od sebe – rekla je za Jutarnji.hr Dijana Beneta, kuratorica za sisavce u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba