Redovna izvještajna skupština VZO-a Marija Bistrica

SVIJETLA BUDUĆNOST: Od 415 vatrogasaca, čak je 140 članova djece i mladeži, 30 više nego lani

Objavljeno: 13.06.2020. zagorjeinternational

U srijedu je u Vatrogasnom domu u Selnici održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i društva Tugonica – Podgrađe, Selnica i Laz. Kroz spomenuta društva trenutno djeluje 415 vatrogasaca, od čega čak 140 članova djece i mladeži, što je 30 više nego prošle godine. Na području djelovanja VZO-a, u 2019. godini je zabilježeno 13 požarnih intervencija, od čega je šest imalo središnje društvo, četiri DVD Laz i tri DVD Selnica. Uz navedene intervencije, bilježi se i manji broj tehničkih intervencija.

Ispostava ZJVP-a

Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok Ispostava Marija Bistrica na području općine Marija Bistrica odradila je samostalno 11 intervencija. U Mariji Bistrici je prošle godine održano osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje je donijelo 12 osposobljenih vatrogasaca i vatrogaskinja ove zajednice, a pred kraj godine održano je i osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik, kojeg je uspješno završilo petero članova DVD-a Tugonica – Podgrađe, dva iz DVD-a Marija Bistrica i jedna vatrogaskinja iz DVD-a Selnica. Također, u Krapini su položili za zvanje vatrogasnog časnika tri člana DVD-a Tugonica – Podgrađe i tri sestre Kamenar iz Selnice. Kad su u pitanju natjecanja, sva društva bilježe nastupe s djecom i mladeži, a izdvajaju nastup na županijskom natjecanju, s ukupno osam ekipa iz svih društava. Najbolje rezultate postigle su ekipe DVD-a Tugonica – Podgrađe, osvojivši drugo mjesto u kategoriji ženske mladeži, te treća mjesta u kategorijama muške mladeži i muškog pomlatka. Ženska i muška mladež DVD-a Tugonica – Podgrađe ovim plasmanom izborila je nastup na državnom vatrogasnom natjecanju ove godine u Čakovcu.

Redovna dislokacija

Sva društva uz redovnu aktivnost, osposobljavanja i natjecanja, sudjeluju i u brojnim manifestacijama, poput obilježavanja Florijanovog, Vatrogasnog hodočašća u Mariju Bistricu, kao i ostalih događanja u organizaciji Svetišta Majke Božje Bistričke, ali i kao osiguranje kod događaja i manifestacija u organizaciji Općine. U svibnju, mjesecu zaštite od požara, organizirani su Dani otvorenih vrata za djecu u Mariji Bistrici, Selnici i Lazu, a u sklopu manifestacije Ljeto u Mariji Bistrici, održana je i združena vatrogasna vježba, na području djelovanja DVD-a Tugonica – Podgrađe. DVD Tugonica – Podgrađe bio je lani i nositelj redovne dislokacije u Turističkom naselju Zaton kod Nina, u kojoj su sudjelovali i članovi DVD-a Marija Bistrica i Laz. Skupštinu je od gostiju pozdravio zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba