Lucija Barac (8) boluje od leukemije i hitno treba transplantaciju koštane srži

VELIKO SRCE TUHLJA: Gotovo 600 potencijalnih darivatelja odazvalo se akciji za pomoć malenoj sumještanki

Objavljeno: 05.06.2020. JJ

U Tuhlju se u četvrtak 586 potencijalnih darivatelja upisalo u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kako bi pomogli malenoj sumještanki Luciji, ali svima ostalima kojima je nužna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Podsjetimo, Lucija Barac učenica je drugog razreda Osnovne škole “Lijepa naša” Tuhelj i trenutno se nalazi na liječenju na onkološkom odjelu KBC-a Rebro. Naime, djevojčica boluje od leukemije i za ozdravljenje joj je potrebna transplantacija koštane srži, stoga je u četvrtak u Tuhlju održana akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

– Hvala od srca Osnovnoj školi Lijepa naša na pozivu i organizaciji, Općini Tuhelj i Društvu Naša djeca Tuhelj na pomoći u organizaciji, medicinskim sestrama na velikoj pomoći pri uzimanju uzoraka, divnim volonterima koji su nam bili na raspolaganju za sve i svima vama, dragi darivatelji, na strpljenju i želji da pomognete Luciji i svima ostalima – poručili su iz Zaklade “Ana Rukavina”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba