Povodom Dana planeta Zemlje, članice i članovi zagorskog HNS-a sadili voćke i drveće

ROBERT ŠPLAJT: Želimo li da naše Zagorje bude zeleno, očuvanje okoliša ne smije biti izbor, već obaveza

Objavljeno: 25.04.2020. JJ

Članovi Županjske organizacije HNS-a Krapinsko – zagorske županije sadnjom drveća u svojim sredinama, obilježili su 22. travnja – Dan planeta Zemlje i time se pridružili globalnoj akciji osvješćivanja javnosti o važnosti očuvanja okoliša i zaštite prirode.

– Ovom akcijom HNS želi upozoriti na sve agresivnije zagađenje eko sustava i opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog zagađenja te istovremeno potaknuti lokalnu zajednicu na aktivno uključivanje u programe zaštite i obogaćivanja prirodnih resursa našeg kraja – rekao je ovom prilikom predsjednik ŽO HNS-a Robert Šplajt.

Ovom akcijom šaljemo poruku nužnosti očuvanja našeg planeta ali i ljudske odgovornosti za sve što se događa u okolišu, poručuju HNS-ove članice i članovi.

– Svi smo pozvani na poticanje odgovornog i održivog razvoja. Želimo li da naše Zagorje i dalje bude zeleno i da buduće generacije uživaju u njegovim blagodatima, zaštita i očuvanje okoliša ne smije biti naš izbor, već naša obaveza – zaključio je Šplajt.

Sadnice voćaka i drveća članovi HNS-a zasadili su u Kumrovcu, Gornjoj Stubici, Svetom Križu Začretju te u Krapini.

Kumrovec
Krapina
Sveti Križ Začretje

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba