Uskrsna čestitka krapinskog župnika, vlč. Davora Štuljana

“Dopustimo Isusu da uskrsne u našim srcima, tako ćemo se lakše nositi sa svim teškoćama, pa i koronavirusom“

Objavljeno: 12.04.2020. zagorjeinternational

Krapinski župnik, vlč. Davor Štuljan, uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koju prenosimo u cijelosti:

Dragi vjernici, ove godine imamo poseban Uskrs. Uskrs kakav se nije slavio ni jedne dosadašnje godine, Uskrs kakav se nije dogodio nikad u povijesti. Po prvi puta naše crkve će crkve na Uskrs biti prazne, a svećenici će slaviti mise bez naroda. Vjernici će biti u svojim kućama. Ove godine nećemo žuriti na ranu misu kako bismo pronašli mjesto u klupi. U skladu s tim, neće se održati ni blagoslov uskrsnih jela u crkvama. Držat ćemo se poruke našeg kriznog stožera i svih medija koji nam se obraćaju svakog dana s malih ekrana – “ostanimo doma“.

Stoga je prijedlog naših biskupa da otac ili majka obitelji predvodi molitvu i izreče blagoslov hrane na Uskrs. Po toj molitvi, Uskrsnuli će dotaknuti svaku kuću i svaku obitelj i naše će obitelji postati “Crkva u malom“.

Iako ne možemo osobno sudjelovati na uskrsnim slavljima i nedjeljnim misama, na određeni način možemo pratiti sva događanja preko interneta i YouTube kanala. Ako ni to nismo u mogućnosti, ostaju nam dvije sklopljene ruke i osobna molitva, kako nas uči bl. Alojzije Stepinac. To je ona molitva koja je njega hrabrila u trenucima samoće i izolacije u lepoglavskoj kaznionici, a kasnije i u Krašiću.

Kad nas pogodi neka nevolja, stisnemo se, potražimo zaklon kod prijatelja, svoje obitelji… Sada i mi tražimo zaštitu Onoga koji je za nas umro i uskrsnuo, našega Spasitelja. Sklonimo se u sjenu njegova križa i vjerujmo da će nas ohrabriti njegov pogled i blizina koja nam poručuje: Ne boj se! Ja sam s tobom. Ja te neizmjerno ljubim.

Stoga ovoga Uskrsa dopustimo Isusu da uskrsne u našim srcima i našim obiteljima, u našim savjestima i cijelom našem životu. Tako ćemo se lakše nositi sa svim teškoćama života, pa i koronavirusom koji nam ovih dana i tjedana tako žestoko prijeti. Isus je uskrsnuo,  živ je, s nama je, ne bojte se!

Tim mislima želim svim čitateljima, svim ljudima dobre volje, ali svima usamljenima, bolesnima, razočaranima i žalosnima, sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vas dotakne Isus Uskrsnuli i neka Vam daruje svoj mir!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba