Još nije utvrđeno gdje se zarazio

Na koronavirus pozitivan djelatnik Specijalne bolnice Stubičke Toplice, 30-ak djelatnika u samoizolaciji

Objavljeno: 03.04.2020. JJ

U Krapinsko – zagorskoj županiji je od 27 uzoraka koji su 1. travnja poslani na testiranja, pozitivno bilo pet njih, dok je od 20 uzoraka koji su na analizu poslani 2. travnja, njih 18 bilo negativno, a za dva se još čekaju rezultati.

Pozitivna je 31 osoba u Pregradi, 14 u Krapini, osam u Humu na Sutli, četiri u Zaboku, četiri u Oroslavju, dvije u Donjoj Stubici, te po jedna u Jesenju, Radoboju, Desiniću, Krapinskim Toplicama i Petrovskom, dakle, ukupno 68, a tu su i dvije osobe koje borave na području KZŽ, ali imaju prebivalište u Zagrebu i Opatiji.

Kako je otkrio epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Ivan Lipovac, među novim pozitivnim pacijentima je i jedna osoba za koju se za sada nije utvrdilo gdje se zarazila, a radi se o zdravstvenom djelatniku Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Trenutno se anketiraju bliski obiteljski kontakti i kolege te osobe, a u bolnici će se danas provesti i protuepidemijska dezinfekcija.

Odjel na kojem je osoba radila će se zatvoriti. Već je anketirano preko 30 djelatnika koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, svi su u samoizolaciji, a neki od njih već imaju sumnjive simptome, te će se morati utvrditi jesu li zaraženi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba