DOBRE VIJESTI: Za sada nitko nije razvio simtome, no ipak će biti testirani

Idući tjedan na posao bi se mogli vratiti djelatnici OB Zabok koji su bili u samoizolaciji

Objavljeno: 03.04.2020. JJ

Na današnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina otkrio je kako je dvoje pacijenata pozitivnih na koronavirus pušteno na kućnu njegu jer se osjećaju bolje. Također, s obzirom na to da su stigli rezultati testiranja, u prostorijama gdje se provodi trijaža pacijenata više nije tolika gužva jer su otpušteni pacijenti negativni na koronavirus.

U četvrtak je ravnatelj spomenuo kako je jedna pozitivna osoba u težem stanju te je kandidat za respirator, međutim, pacijentu se u međuvremenu zdravstveno stanje poboljšalo.

Dobra je vijest i da bi se uskoro na posao mogli vratiti djelatnici zabočke bolnice koji su zbog kontakta s pacijenticom koja je bila pozitivna na koronavirus, a u bolnicu je zaprimljena 21. ožujka, bili u samoizolaciji. Radilo se o šest liječnika, 19 medicinskih sestara i tri čistačice. Oni će u nedjelju biti testirani i ako testovi budu negativni, idući bi se tjedan mogli vratiti na posao, najavio je Vančina. Što se tiče petero pacijenata koji su boravili na odjelu intenzivne njege s pacijenticom koja je bila pozitivna na koronavirus, od kojih je većina bila na respiratoru, ravnatelj je rekao da se osjećaju bolje te su skinuti s respiratora. Oni će također biti testirani na koronavirus.

Vančina je najavio i da od danas surađuju sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, pa će se dio uzoraka onamo slati na testiranje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba