Projekt vrijedan 69 tisuća kuna

ZA LJEPŠI GRAD: Na prijedlog građana, uređena je i obnovljena fasada Gradske knjižnice u Zlataru

Objavljeno: 25.02.2020. IB

U sklopu projekta “Za ljepši grad i tebe se pita“, u gradu Zlataru su prikupljani prijedlozi građana za komunalne akcije, a jedan od njih bila je obnova fasade na Gradskoj knjižnici. Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek rekla nam je kako je zgrada, osim vlage, bila nagrđena i grafitima.

69 tisuća kuna

– Uništenje je bilo vidljivije kad smo postavili ukrasne lanterne, stoga zahvaljujem građanima što su se uključili. Sanirana je i skinuta žbuka te dijelovi koji su popucali, postavljena je zaštitna mreža, napravljena impregnacija i na prizemlje zgrade navučena je nova fasada, prema konzervatorskim pravilima. Projekt je vrijedan 69 tisuća kuna. Sljedeća takva akcija nam je sanacija kružnih tokova, za koje očekujem ponude – istaknula je Auguštan – Pentek, dodavši kako su, budući da je zima blaga, u tijeku i drugi radovi.

Asfaltiranje nogostupa

– Asfaltira se nogostup u Varaždinskoj ulici, potpisuje ugovor za opločenje staza kod dječjeg igrališta u Belcu, naručene su klupe za Park mladeži i sadit će se drveće i bilje na dječjem igralištu u Belcu. U pripremi su natječaji za radove koji bi trebali krenuti na proljeće – zaključuje gradonačelnica Auguštan – Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba