Prvi solistički božićni koncert u rodnom gradu

MLADA I TALENTIRANA KLANJEČKA UMJETNICA: Lucija Jelušić mještanima poklonila pravu blagdansku čaroliju

Objavljeno: 02.01.2020. zagorjeinternational

Svoj prvi solistički božićni koncert u rodnom Klanjcu održala je u nedjelju Lucija Jelušić te tako svojim sugrađanima, prijateljima i suradnicima poklonila pravu blagdansku čaroliju. U ispunjenoj gradskoj dvorani, Lucija je uz klavirsku pratnju poznatog hrvatskog pijanista, skladatelja i savjetnika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Darka Domitrovića, izvela pomno odabrani program.

Božićne pjesme

Posjetitelji su tako uživali u najpoznatijim božićnim pjesmama, ali i skladbama omiljenog Lucijinog skladatelja Georga Gershwina, krasnim jazz kompozicijama, svima poznatoj i dragoj pjesmi iz filma “Tko pjeva, zlo ne misli“, songovima iz slavnih mjuzikala “Cats“ i “Čarobnjak iz Oza“, ali i “Byrona“, za koji je glazbu napisao upravo Domitrović, a u ulozi Marie ova talentirana Klanjčanka debitirala u Gradskom kazalištu “Komedija”. Uz ariju iz operete “Splitski akvarel“, posebno emotivan trenutak bilo je i prisjećanje na prvu klasičnu skladbu koju je Lucija izvela na pozornici ove dvorane, a bio je tu i duet s Ivanom Šimatovićem.

Hrvatski bariton

Zahvaljujući ovom blagdanskom koncertu, klanječka publika imala je prilike upoznati jednog od najboljih mladih hrvatskih baritona, solista HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i dobitnika ovogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina – za ulogu Zrinjskog u operi “Nikola Šubić Zrinjski”. Posjetitelji ni u jednom trenutku nisu krili svoje oduševljenje glasom i izvedbom mladog glazbenika čija je arija iz operete “Grofica Marica“ ispraćena ovacijama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba