Održana godišnja skupština GDCK-a Zlatar

“Osim akcija darivanja krvi, nastavit ćemo s projektom MIPOS, prikupljati pomoć za potrebite, te organizirati sportski susret dobrovoljnih darivatelja krvi”

Objavljeno: 17.12.2019. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar u petak je u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru održalo godišnju skupštinu. Izglasan je godišnji program rada i financijski plan za 2020. godinu, pa je tako istaknuto da će se od zdravstvenih aktivnosti tijekom godine provesti od 12 do 16 redovitih akcija dobrovoljnog darivanja krvi, nastavit će se i predavanja vezana uz osnovna znanja iz pružanja prve pomoći, sudjelovanje na natjecanjima mladeži i podmlatka Crvenog križa, te predavanja i akcije za širu javnost.

Klub liječenih alkoholičara

Nastavlja se i rad Kluba liječenih alkoholičara, kao i socijalno – humanitarna potpora građanima u potrebi. U tu svrhu, kontinuirano je svake subote otvoreno skladište Centra za opskrbu u Zlatar Bistrici, gdje se može dostaviti pomoć za potrebite. Nastavlja se i projekt “Mi pomažemo starijima – MIPOS”,  u koje je Gradsko društvo uključeno kao partner te je zaposleno devet žena. Uz ostalo, organizirat će se i tradicionalni Memorijalni turnir “Željko Sviben Rus” – sportski susreti dobrovoljnih darivatelja krvi, koji će ove godine obilježiti 20 godina.

Predavanje o potresima

U nastavku skupštine uručeno je 20 priznanja članovima i sponzorima koji već dugi niz godina kontinuirano pomažu akcije Crvenog križa te posebno pružaju doprinos razvoju dobrovoljnog davanja krvi. U ime dobitnika priznanja, zahvalio je Jurica Bizjak iz Zlatara.
Po završetku radnog dijela skupštine, Tihomir Tršinski iz Javne vatrogasne postrojbe Zabok održao je predavanje o potresima.

FOTO: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba