Organizator, Rekreativna biciklistička udruga “Labudovi” Sisak, ovime želi podsjetiti na kornatsku tragediju

U SPOMEN NA TRAGIČNO STRADALE VATROGASCE: Na biciklističkom maratonu Sisak – Bihać – Vodice sudjelovalo i sedmero Zagoraca

Objavljeno: 02.09.2019. zagorjeinternational

Ove je godine Rekreativna biciklistička udruga “Labudovi” Sisak organizirala Biciklistički maraton za kornatske vatrogasce Sisak – Bihać – Vodice, kojim su željeli podsjetiti na tragičan događaj iz 2007. godine, kada je na Kornatima smrtno stradalo 12 vatrogasaca.
Maraton je uz članove udruge, vozilo 30-ak vatrogasaca – biciklista iz Sisačko – moslavačke, Zagrebačke, Međimurske, Koprivničko – križevačke i Krapinsko – zagorske županije, a prvi dan utrke bio je posvećen poginulom vatrogascu iz JVP-a Velike Gorice Ivanu Galekoviću. Maraton je krenuo iz Siska u petak, a u Bihaću, gdje se stiglo u petak navečer se biciklistima pridružilo 10 vatrogasaca i biciklista, pa su svi skupa do Vodica stigli u subotu navečer.
Ove godine maratonu se odazvalo sedmero  Zagoraca.  Od vatrogasaca tu su bili Tomislav Kuntić iz DVD-a Marija Bistrica i ZJVP Zabok, te Nenad Skozrit i Marko Mikulec iz DVD-a Bedekovčina, a pridružili su im se i Neven Perić iz Marije Bistrice, Vladimir Škrapec iz Zlatara, Mario Skozrit iz Bedekovčine i Gordana Kraševac iz Stubičkih Toplica. Oni su imali i logističku podršku. Naime, pratili su ih kombi vozilima DVD-a Marija Bistrica i Selnica vatrogasci DVD-a Marija Bistrica,  Zlatko Skočak i Filip Hajster. U nedjelju su svi sudionici ovog maratona položili vijenac i zapalili svijeće kod križa i na groblju u Vodicama.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba