Održana svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD-a “Mihanović” Gredice, čiju je nabavu financirao Grad Klanjec

Gradonačelnik Brlek: Od ovog trenutka sva naša društva su adekvatno opremljena sukladno zakonu, a uređeni su i legalizirani i njihovi domovi

Objavljeno: 27.08.2019. zagorjeinternational

U subotu je održana svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD-a “Mihanović” Gredice, čiju je nabavu financirao Grad Klanjec. Radi se o lakom navalnom vozilo marke Iveco Daily 4×4, s duplom kabinom, ugrađenom visokotlačnom pumpom Imovilli 240/50 te spremnikom od tisuću litara. Vozilo ima pneumatski rasvjetni stup i vitlo za samoizbavu 5,5 tona.

Višegodišnji ciklus

Dio je to višegodišnjeg ciklusa opremanja dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada Klanjca adekvatnim navalnim vozilima i vozilima za prijevoz vatrogasaca te drugom potrebnom opremom za operativno djelovanje. Od tog trenutka, istaknuo je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, sva društva koja djeluju unutar Vatrogasne zajednice grada Klanjca, adekvatno su opremljena sukladno zakonu, uređeni su i legalizirani njihovi domovi, a Grad Klanjec će i dalje brinuti o ovoj važnoj djelatnosti za sigurnost svojih građana i njihove imovine.

Blagoslov vozila

Vozilo je u prisustvu krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepana Skulibera, predsjednika VZG-a Klanjec Željka Zajca, članova DVD-a “Mihanović” Gredice, njihovog predsjednika Rudolfa Posleka i zapovjednika Branka Ilića, blagoslovio p. Drago Brglez.
Bila je to ujedno i odlična najava skorašnjeg trećeg Kupa DVD-a Mihanović Gredice, vatrogasnog natjecanja koje će se održati 1. rujna u blizini vatrogasnog doma u Gredicama, a namijenjeno je djeci od 6 do 12 godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba