Zbor malih pjesnika, izložba “Čovjek čovjeku” i Festival dječje kajkavske popevke

Odabrani radovi za dječje priredbe ovogodišnjih jubilarnih 50. Dana kajkavske riječi u Zlataru

Objavljeno: 30.07.2019. zagorjeinternational

Odabrani su radovi za dječje priredbe ovogodišnjih jubilarnih 50. Dana kajkavske riječi u Zlataru. Zbor malih pjesnika, 50. po redu, održat će se u subotu, 21. rujna, u prostoru Osnovne škole u Zlataru. Od 311 pjesama koje su na natječaj prispjele iz 45 osnovnih škola kajkavskog govornog područja, prosudbena komisija, u sastavu Željka Horvat-Vukelja, Ivo Kalinski i Ivančica Tomorad, odabrala je za izvođenje 51 pjesmu 51 autora iz 40 škola. Autori na Zboru sami izvode svoje stihove, odjeveni u tradicijske nošnje kraja iz kojeg dolaze.

Najstarija priredba

Najstarija priredba “Dana kajkavske riječi”, dječja likovna izložba “Čovjek čovjeku”, bit će također otvorena 21. rujna. Predstavit će se 77 radova učenika 35 škola kajkavskog govornog područja, odabranih između 665 radova prispjelih na natječaj iz 45 škola.
48. Festival dječje kajkavske popevke će se pak održati 22. rujna, a donosi 18 novih popevki koje su skladali učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja na stihove s prošlogodišnjeg Zbora malih pjesnika. Uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a, nastupit će učenici OŠ iz Zagreba, Sesvetskog Kraljevca, Brestja, Delnica, Vratišinca, Svetog Martina na Muri, Orehovice, Gornjeg Kneginca, Krapine, Lobora, Huma na Sutli, Budinščine, Oroslavja i Zlatara.

Na internetskoj stranici

Popis odabranih radova i autora objavljen je na internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar, organizatora priredbi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba