Od četvrtka do nedjelje u Dvoru Veliki Tabor održava se 17. Tabor Film Festival

RAJ ZA URBANE FESTIVALSKE NOMADE: I ove godine u ponudi obilje dobrih filmova, koncerti svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice

Objavljeno: 07.07.2019. JJ

Od četvrtka, 11. srpnja, do nedjelje, 14. srpnja, u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću održava se 17. Tabor Film Festival, koji nudi obilje dobrih filmova, koncerte svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice.
Uz četrdesetak stranih i domaćih filmova u konkurenciji u glavnom programu, na Tabor Film festivalu posjetitelji će moći uživati i u odličnim popratnim filmskim programima. Tako na taborski brijeg još jednom dolazi putujući program Europske filmske akademije “Kratko je bitno!/Short matters!”, s najuspješnijim ostvarenjima mladih europskih filmaša nominiranih za prestižnu Europsku filmsku nagradu. Uz filmske retrospektive redatelja Ognjena Glavonića, Eda Lawrensona i Igora Bezinovića te “Zagorski specijal”, u kojem će biti prikazan “Dom boraca” Ivana Ramljaka, poseban program posvećen afričkoj kinematografiji posjetitelje će odvesti na kratko putovanje kroz suvremeno video – filmsko stvaralaštvo supsaharske Afrike.

“Noć žive publike”

Najzabavniji filmski program, “Noć žive publike”, u kojoj je gledateljima dozvoljeno zaboraviti na sve fine manire i konvencije, ove će godine voditi svima poznati Mario Kovač, koji se taborskoj ekipi pridružuje i u ulozi voditelja filmskog kviza za posjetitelje.
Svakako još jednom treba podsjetiti na ovogodišnji izvrsni ekskluzivni koncertni program za prave glazboljupce, u kojem gostuju svjetske zvijezde poput australskog street performera Dub Fx-a, britanske skupine Fujiya & Miyagi ili world music atrakcije Širom. Premijerno u Hrvatskoj, Tabor dovodi i beogradsku Bellu Techniku, a ovoj se listi pridružuju i jedan od najperspektivnijih bendova niške alternativne scene, Igralom, slovenski sastav Zajtrk te hrvatski bend The Marshmallow Notebooks. Posebno ozračje pružit će koncerti u Grešnoj Gorici, na kojima u sklopu programa “Food&Jazz”, nastupaju Duo Franolić Ćulap i legendarni Drago Diklić.

Campfire Stage

Ples do jutra odvijat će se uz Campfire Stage, gdje će nastupiti razni DJ-evi, a resident DJ Venom će, uz koncerte, održati i radionicu za zainteresirane posjetitelje. Popratni sadržaji, između ostaloga, nude radionicu Antona Rudana, poznatijeg kao Lovca na bilje, svakodnevnu jogu, filmsku prezentaciju #EU&ME projekta EU komisije, kao i reviju oldtimera.
Uz besplatan kamp, popuste na smještaje i kupanje Termama Tuhelj, i ove je godine organiziran prijevoz do podnožja dvorca, pri čemu treba istaknuti poseban festivalski autobus na dan otvaranja, kada nastupa Dub Fx. Sve informacije dostupne su na www.taborfilmfestival.com.
Tabor Film Festival već je godinama nezaobilazna postaja svim urbanim festivalskim nomadima koji cijene kvalitetan program te ležernu i opuštajuću atmosferu, po kojoj je ovaj festival nadaleko poznat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba