KRIMINALISTIČKA OBRADA U TIJEKU: Jedna se tvrtka poslužila OIB-om i adresama zagorskih političara objavljenima na kandidacijskim listama za parlamentarne izbore 2016. godine

TUŠEK, HAJDAŠ DONČIĆ I VEŠLIGAJ ŽRTVE KRAĐE IDENTITETA: Fiktivno im isplaćen novac za – staro željezo

Objavljeno: 29.05.2019. zagorjeinternational

Pomalo neobična i nesvakidašnja situacija dogodila se trima zagorskim političarima, HDZ-ovom saborskom zastupniku Žarku Tušeku te SDP-ovom potpredsjedniku Hrvatskog sabora Siniši Hajdašu Dončiću i saborskom zastupniku i gradonačelniku Pregrade Marku Vešligaju. Kako piše Jutarnji list, žrtve su krađe identiteta. Jedna se tvrtka, kako neslužbeno doznaju, poslužila njihovim OIB-om i adresama koje su objavljene na kandidacijskim listama za parlamentarne izbore 2016. te fiktivno prikazala da im je isplatila novac. Budući da se o izvlačenju novca preko fiktivnih računa trenutačno vodi kriminalistička obrada, u Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj nisu nam željeli otkriti detalje.
Hajdaš Dončić, Vešligaj i Tušek fiktivno su isplaćeni za staro željezo. Prevaranti koje policija istražuje krivotvorili su račune, prema kojima su im saborski zastupnici prodali sekundarni otpad. Za stare perilice rublja, karoserije starih automobila i drugo željezo zastupnici su, prema krivotvorenim računima, dobili oko 2000 kuna po isporuci. Zagorski političari su za Jutarnji list rekli da su dali izjave policiji te da su upoznati s krađom identiteta, a čitava ih je situacija, priznali su, malo i nasmijala. Također, isti medij doznaje kako identitet za istu namjenu nije ukraden samo trojici spomenutih političara, već i još nekolicini javnih osoba iz Krapinsko-zagorske županije. Istragu protiv prevaranata vodi riječko Državno odvjetništvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba