Marin Ranteš (23) najbolji je hrvatski vozač BMX-a, a od samih početaka svoje karijere, sanja o nastupu na samo jednom natjecanju – X Gamesu

DOBIO EKSKLUZIVNU POZIVNICU: Mladi Varaždinec nastupit će na prestižnom natjecanju ESPN televizije

Objavljeno: 05.05.2019. IB

Marin Ranteš (23) iz Varaždina, najbolji hrvatski vozač BMX-a, dobio je ekskluzivnu pozivnicu i prvi je Hrvat pozvan na prestižni X Games, koji će se ove godine održati u američkom gradu Boise u Idahou, od 26. do 29. lipnja. Poziv na ovo prestižno godišnje natjecanje u ekstremnim sportovima ESPN televizije, stiglo je nakon prošlogodišnjeg Marinovog osvajanja Svjetskog kupa.

Odselio u Ameriku

X Games je nastao 1995. godine, iste godine kada je Varaždinec rođen. Od kako je počeo voziti BMX, to je bilo jedino natjecanje o kojem je sanjao. Na YouTubeu je gledao vožnje najboljih vozača, poput Dave Mirra, Ryana Nyquista i Daniela Dhersa. Deset godina kasnije dobio je pozivnicu na sudjelovanje i time ostvario jedan od svojih najvećih snova.
Marin se prošle godine privremeno odselio u Ameriku, u park jednog od svojih najvećih uzora – Daniela Dhersa, kako bi mogao trenirati i pripremiti se za velika natjecanja. Osvajanjem Svjetskog kupa, dokazao se kao vrhunski vozač o kojem će se tek pričati. Nakon što je prošlog tjedna Grad Varaždin s udrugom Pannonian Challenge otvorio park u njegovu rodnom Varaždinu, Marin će i kod kuće moći trenirati i pripremati se za vrhunska natjecanja.

Bez riječi

– Srce mi još lupa kao ludo i bez riječi sam. Od srca se zahvaljujem svima, koji su od početka moje BMX karijere sa mnom i pomažu mi u mojim uspjesima. Velika mi je čast imati cijelu Hrvatsku iza sebe i to mi daje snagu, želju i motivaciju da budem bolji i uporniji u onome sto radim. Držite fige da se uspijem kvalificirati u finale X Gamesa – rekao je Marin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba