Natjecanje se sastoji od tri dijela, a primjenjuju se predznanja iz prirodoslovlja, tehnike i društveno – humanističkih znanosti

Petra Sokolić, učenica zabočkog ŠUDIGO-a, deveta na državnom natjecanju “Opisujemo sustave”

Objavljeno: 03.05.2019. JJ

U Tehničkoj školi u Požegi održano je 14. Državno natjecanje i smotra “Opisujemo sustave”, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog interdisciplinarnog društva.
Na ovom interdisciplinarnom natjecanju/smotri primjenjuju se predznanja iz prirodoslovlja, tehnike i društveno – humanističkih znanosti, a svrha je uočiti, opisati i razumjeti sustav iz okoline. Natjecanje i smotra sastoje se od tri dijela: u prvom dijelu učenici prijavljuju svoj pisani rad, u drugom dijelu na natjecanje/smotru poziva se 20 učenika s najbolje procijenjenim samostalnim radom, a u trećem se dijelu, ovisno o prethodnom uspjehu, gdje se zbrajaju bodovi postignuti za rad i pisani dio ispita, učenici upućuju na nastavak natjecanja ili na smotru učeničkih samostalnih radova (projekata). Učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Petra Sokolić, pod mentorstvom nastavnice Sanje Zagorec, plasirala se sa svojim radom Izrada školskog lista među 20 najboljih, a potom i, nakon pisanog dijela ispita, na natjecanje gdje je, među jakom konkurencijom, osvojila deveto mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba