Varaždinska županija jedina u Hrvatskoj, po tom modelu realizirala projekt na zaštićenom kulturnom dobru

Izaslanstvo Grada Buzeta u radnom posjetu Varaždinskoj županiji, zanimala ih iskustva o modelu javno – privatnog partnerstva za revitalizaciju povijesnih građevina

Objavljeno: 07.04.2019. zagorjeinternational

Na radnom sastanku sa varaždinskim županom Radimirom Čačićem i suradnicima, bilo je izaslanstvo Grada Buzeta predvođeno gradonačelnikom Sinišom Žulićem.

Budući da se Grad Buzet priprema za projekt uspostave javno – privatnog partnerstva u povijesnoj gradskoj jezgri, u palači Bigatto u kojoj je smješten gradski Zavičajni muzej, stigli su u radni posjet kako bi doznali iskustva Varaždinske županije koja je ostvarila najveći broj projekata po modelu javno – privatnog partnerstva u Hrvatskoj.

Osim što ima najviše iskustava i podataka o provedbi tog modela, to je ujedno jedina županija u Hrvatskoj, koja je realizirala projekt JPP-a na zaštićenom kulturnom dobru – Županijska palača na Franjevačkom trgu, u samom središtu Varaždina, temeljito je obnovljena upravo putem tog modela.

Grad Buzet provodi projekt RESTAURA – Revitalizacija povijesnih građevina kroz model javno – privatnog partnerstva, u kojem imaju još devet partnera iz četiri države centralne Europe.

Na sastanku su bili i zamjenica gradonačelnika Buzeta Ana Pernić sa suradnicima, te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Vlasta Zuber i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Klaudija Brezovec.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba