Članica Udruge mladih Feniks na desetodnevnom Erasmus+ treningu u Srbiji

CILJ JE POTAKNUTI PODUZETNIČKI DUH: Mladi učili o pokretanju vlastitog posla, samomotivaciji i organizaciji

Objavljeno: 07.04.2019. JJ

U srpskoj Topoli održan je desetodnevni Erasmus+ trening “From idea to success – a training course for future entrepreneur”. Tim iz Hrvatske sastojao se od tri udruge, a jedna od njih bila je i Udruga mladih Feniks iz Oroslavja, koju je predstavljala Mihaela Hučić. Organizator projekta je “Zentralrat der Serben in Deutschland e.V”, organizacija iz Njemačke.
Erasmus+ projekt posvećen je istraživanju vještina i znanja potrebnih za prve korake u poduzetništvu, odnosno, cilj projekta je poticati poduzetnički duh kod mladih ljudi, povećati kapacitet organizacija vezano uz prijenos znanja o poduzetništvu, te pojačati osobni razvoj i profesionalne vještine, u nadi da će se time povećati mogućnosti zapošljavanja koje vode povećanju broja mladih poduzetnika. U projektu je sudjelovalo 20-ak sudionika iz devet zemalja: Bugarska, Danska, Rumunjska, Litva, Turska, Španjolska, Njemačka, Srbija te Hrvatska. U sklopu radionica razmjenjivala su se iskustva u prenošenju znanja o pokretanju vlastitog posla, samomotivaciji, organizaciji, važnosti kreativnog mišljenja, rješavanju problema i sl.
Hrvatski tim ima u planu organizirati diseminaciju, odnosno, radionicu na kojoj će se predstaviti projekt i provesti vježbe kakve su se provodile na treningu u Srbiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba