Zahvalnice i plakete bit će uručene na svečanoj sjednici povodom Dana općine 23. travnja

Evo tko su ovogodišnji dobitnici priznanja općine Đurmanec

Objavljeno: 06.04.2019. IB

Općinsko vijeće Đurmanca donijelo je odluku o dodjeli priznanja Općine Đurmanec za 2018. godinu. Plaketa Općine dodjeljuje se Marijanu Cesarcu iz Hlevnice, za postignute  zapažene rezultate na području promicanja vrijednosti demokratskog društva, koji je svojim upornim i uspješnim radom te nesebičnim zalaganjem u udrugama civilnog društva, pridonio promoviranju ugleda općine, kao i Miji Družincu iz Đurmanca, za doprinos u razvoju općine, nekad mjesne zajednice, odnosno za rad, angažman i za postignute zapažene rezultate na području vatrogastva.

Razvoj gospodarstva

Plakete će dobiti i Obrt “S&V“, vlasnika Branka Peteka iz Đurmanca, te Restoran “Zagorka“, vlasnika Stanislava Krkala iz Đurmanca, za doprinos razvoju gospodarstva i obrtništva na području općine Đurmanec, a povodom obilježavanja više od 30 godina rada i postojanja. Zahvalnica općine dodijelit će se Kuburaškom društvu “Sv. Juraj – Hlevnica“,  za njihov dugogodišnji rad. To je društvo, naime, prošle godine obilježilo 20 godina postojanja, a bit će nagrađeno zbog posebnog zalaganja u održavanju starih običaja i tradicije pucanja iz kubure.

Oskar znanja

Zahvalnicu će dobiti i Lucija Belošević iz Đurmanca, učenica OŠ Đurmanec, i njezina mentorica Đurđa Zubić, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, u kategoriji  maketarstva i modelarstva, za što joj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo i nagradu Oskar znanja, te Boris Pospiš iz Đurmanca, koji je svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem kao predsjednik Sportskog društva Đurmanec i aktivnim sudjelovanjem u kulturnom i društvenom životu, doprinio promicanju, razvitku i unaprjeđenju sportskog i kulturnog života svoje sredine. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj sjednici povodom Dana općine, Župe i OŠ Đurmanec, na Jurjevo, 23. travnja.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba