Dvor Veliki Tabor raspisao natječaj za osnovnoškolce

Osmislite strip na temu legende o Veroniki Desinićkoj i osvojite vrijednu nagradu

Objavljeno: 30.03.2019. JJ

U sklopu radionica nematerijalne baštine, Dvor Veliki Tabor je raspisao natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova (stripova) na temu “Legenda o Veroniki Desinićkoj”. Usmena predaja o Veroniki Desinićkoj je 2014. godine registrirana kao nematerijalno kulturno dobro te je Rješenjem Ministarstva kulture upisana u Registar nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. Priča o nesretnoj ljubavi niže plemkinje Veronike Desinićke te velikaša Fridrika Celjskog kroz povijest je inspirirala brojne umjetnike, a kao plod te inspiracije nastala su mnogobrojna likovna, književna, dramska te druga umjetnička djela.

Minimalno dva crteža

Iz Dvora Veliki Tabor pozivaju osnovnoškolce da se prijave na natječaj svojim likovnim radovima, inspiriranim ovom ljubavnom pričom. Djeca imaju zadatak upoznati se s legendom, te koristeći vlastitu kreativnost i maštu, kao i likovno umijeće, uprizoriti priču u formi stripa. Uvjet je, dakle, da su likovni radovi napravljeni u formi stripa, to jest, da se sastoje od minimalno dva crteža, odnosno, kadra koja mogu, ali i ne moraju biti dopunjena tekstom. Stripovi mogu biti izvedeni u bilo kojoj crtačkoj ili slikarskoj tehnici, na formatu papira A3 ili A4. Radovi se šalju na adresu: Dvor Veliki Tabor, Košnički Hum 1, 49216 Desinić, s naznakom “za likovni natječaj”. Uz rad, potrebno je priložiti osnovne podatke o autoru likovnog djela: ime i prezime, datum rođenja, mjesto i adresa prebivališta, ime osnovne škole i razred te kontakt (broj telefona ili e-mail adresa).

Do 15. rujna

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na službenoj internetskoj stranici i Facebooku Dvora Veliki Tabor, a zainteresirani mogu i kontaktirati voditeljicu likovnog natječaja, kustosicu Renatu Dečman, putem e-maila [email protected] ili [email protected], ili na broj telefona 049/374-971. Natječaj traje do 15. rujna, a najuspješniji likovni radovi bit će proglašeni i nagrađeni u listopadu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba