Održana prigodna svečanost povodom proslave treće obljetnice Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

“Pred nama su veliki zadaci – energetska obnova cijele škole te obnova parketa u dvorani”

Objavljeno: 29.03.2019. zagorjeinternational

Održana je prigodna svečanost povodom proslave treće obljetnice Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Ravnatelj Centra Antun Zupanc istaknuo je kako je cilj, u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, u Centru omogućiti uspostavljanje rane intervencije za djecu od rođenja do šeste godine, kako bi se čim ranije dijagnosticirale i identificirale određene teškoće.

Pilot projekt

– Tako bi se što veći broj njih mogao uključiti u redovan osnovnoškolski sustav. Napravljen je velik pomak u posljednjih nekoliko godina, kada je u pitanju edukacija našeg stručnog kadra. Uložili smo u njihovu edukaciju dvjestotinjak tisuća kuna, što pridonosi većoj kvaliteti rada s našim učenicima. Jedina smo posebna odgojno – obrazovna ustanova koja je ušla u pilot projekt E- škole. U tome smo bili uspješni, a o tome najbolje govore rezultati naših učenika, koji nisu izostali – rekao je ravnatelj Zupanc.
U osnovnoškolski program Centra ove je školske godine upisano 70 učenika, 29 u predškolski program, a tijekom godine prosječno se upiše stotinjak učenika koji su na medicinskoj rehabilitaciji.

Iskustvo i znanje

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Županiji je centar izuzetno važan, zbog edukacije i rehabilitacije djece, te zbog iskustva i znanja koje djelatnici imaju i koje nesebično šire u društvenoj zajednici. Krapinsko-zagorska županija cijele godine brine o materijalnim – tehničkim uvjetima rada ove ustanove. Pred nama su veliki zadaci, a to su energetska obnova cijele škole te obnova parketa u dvorani – rekla je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba