Održana 107. godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina

Prošle godine nabavili opremu vrijednu preko 300 tisuća kuna, a vatrogasna je mladež ponovno postigla vrhunske rezultate na Državnom natjecanju

Objavljeno: 20.03.2019. Jelena Jazbec

Proteklog je vikenda održana 107. godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina, na kojoj su se, uz domaćine, okupili članovi preko 40 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijele Hrvatske. Kako je istaknuto u izvješću o radu, Društvo, koje ukupno broji 151 člana, je u 2018. godini interveniralo prilikom dvaju požara dimnjaka na stambenim objektima i jednom požaru na otvorenom u Križanću, a bila je tu i jedna intervencija uklanjanja stabla s prometnice u Jankovčici II u Bedekovčini. Istaknuta je i vježba evakuacije i spašavanja sa snagama Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina, koja je održana u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

Priznanja i zahvalnice

– U prošloj smo godini dodatno opremljeni vatrogasnom opremom u vrijednosti preko 300 tisuća kuna, pri čemu posebno treba naglasiti nabavu hidrauličnih škara i razupora za spašavanje u prometu, muljne pumpe i agregata za električnu energiju. Nabavili smo i aparat za odimljavanje prostorija – istaknuo je predsjednik DVD-a Željko Odak, dodavši i kako je najvažniji događaj za mladež u prošloj godini bilo XIII. Državno vatrogasno natjecanje za mladež, održano u Zadru 29. rujna, na kojem je muška ekipa obranila naslov državnog prvaka, dok je ženska ekipa osvojila odlično treće mjesto.

Na svečanoj su sjednici dodijeljena i prigodna priznanja i zahvalnice. Priznanja su uručena vatrogascima i vatrogaskinjama Patriciji Petrovečki, Mirjani Suntešić, Nataši Ivančić, Ines Habljak, Igoru Petrovečkom, Izidoru Kranjčecu, Tomislavu Kunštoviću, Goranu Pustaku i Zdravku Valjku, te voditeljima vatrogasne mladeži Biserki Bukvić, Moniki Jakopec, Josipi Lukendi, Božidaru Novoselu, Denisu Novoselu i Željku Odaku. Za deset godina djelovanja u Društvu, priznanja su dobili Biserka Bukvić, Monika Jakopec, Mateja Meštrović i Igor Petrovečki. Zahvalnice su uručene članovima muške ekipe mladeži za osvojeno prvo mjesto i članicama ženske ekipe mladeži za osvojeno treće mjesto na Državnom natjecanju.

Prva žena

Jasenka Hranić je dobila zahvalnicu kao prva žena operativna vatrogaskinja u Društvu, za zalaganje u obavljanju operativne vatrogasne djelatnosti, a Biserka Bukvić za postignute rezultate i rad s vatrogasnim podmlatkom. Zahvalnicu je dobio i Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, obrta i poduzetništva, za potporu zaštiti od požara i vatrogastvu, kao i za posebne zasluge u razvoju i opremanju DVD-a Bedekovčina.

Skupštini su prisustvovali i saborski zastupnik Žarko Tušek, pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek –  Jambrek, načelnik Bedekovčine Darko Ban i njegov zamjenik Janko Buzjak, načelnik Policijske postaje Zabok Vedran Draganić, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber i tajnik VZO-a Bedekovčine Goran Gulija.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba