Zagrebački je gradonačelnik pomogao u nabavi vatrogasnog navalnog vozila, koje je dovezeno prilikom održavanja redovite izvještajne skupštine

Milan Bandić proglašen počasnim članom i kumom DVD-a Petrovsko

Objavljeno: 07.03.2019. JJ

Proteklog je vikenda održana redovita izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovsko, kojoj su prisustvovali brojni uzvanici, prijatelji DVD-a Petrovsko, te članovi prijateljskih i pobratimskih društava. Prije početka skupštine, pod sirenama je dovezeno rabljeno vatrogasno navalno vozilo, nabavljeno uz pomoć gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, saborske zastupnice Marije Puh i predsjednika ŽO Stranke rada i solidarnosti Anđelka Topolovec, te uz angažman predsjednika DVD-a Petrovsko Željka Presečkog i članova Upravnog odbora DVD-a. Bandić je proglašen počasnim članom i počasnim kumom DVD-a Petrovsko, a s obzirom na to da nije mogao prisustvovati skupštini, plakete su u njegovo ime preuzeli Puh i Topolovec.

Legalizacija doma

U izvješću o radu, na skupštini je istaknuto kako je 2018. godine, uz pomoć Marije Puh, Anđelka Topolovca i Općine Petrovsko, na čelu s načelnikom Ivanom Šanjugom, legaliziran Vatrogasni dom DVD-a Petrovsko, zamijenjena kompletna stolarija na objektu, završen projekt povećanja energetske učinkovitosti sa spuštenim stropom te je prostor kompletno klimatiziran, obnovljene su stepenice, a početkom prošle godine kupljeno je i novo kombi vozilo. Osim ulaganja u vatrogasnu opremu i u renoviranje doma, cijele godine se radilo i na operativi, odnosno, preventivi, usavršavanju, te na izobrazbi svih članova društva. U prošloj godini društvo je dobilo dva nova vatrogasna časnika prve klase, tri vatrogasca, a jedan je član položio državni stručni ispit za vođenje intervencija.

Četvrto mjesto

Operativa je nastupila na više natjecanja, a posebno je posebno je istaknuto međunarodno natjecanje u Jastrebarskom, gdje su vatrogasci DVD-a Petrovsko osvojili četvrto mjesto. Operativa je izašla na više intervencija, i na požarne, i na kontrolirana spaljivanja.
– Prošla je godina bila izuzetno zahtjeva, ali uz veliki angažman svih članova odrađen je veliki posao, te možemo biti vrlo zahvalni na ostvarenim rezultatima – istaknuto je na skupštini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba