Održana izvještajna skupština DVD-a Gornja Stubica

U 2018. godini imali pet intervencija gašenja požara te jedno spašavanje ozlijeđene osobe

Objavljeno: 06.03.2019. IB

Održana je izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Stubica. Podnesena su izvješća o radu Upravnog i Nadzornog odbora te zapovjedništva, kao i izvješće o materijalno – financijskom poslovanju za 2018. godinu. Donesena je i odluka o razrješenju člana Upravnog odbora Dragutina Boroša, na vlastiti zahtjev, te je imenovana nova članica Zlatka Jakšić. Podijeljene su vatrogasne spomenice za 10, 20, 30, 40 i 50 godina rada u Društvu.

Vatrogasna vježba

Istaknuto je kako su članovi DVD-a prošle godine sudjelovali na brojnim manifestacijama te u akcijama čišćenja porušenih stabala i granja, za vrijeme olujnog nevremena u svibnju i lipnju prošle godine. Imali su i pet intervencija gašenja požara te jedno spašavanje ozlijeđene osobe. Osim navedenih intervencija, obavili su 20 prijevoza vode autocisternom te nekoliko ispiranja propusnih kanala i ispiranja cesti i nogostupa u više navrata. Sudjelovali su i u združenoj vatrogasnoj vježbi Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica pod nazivom “Dona 2018“, uredili su nadstrešnice iza vatrogasnog doma i prostoriju bivše trgovine “Dona“, a ove su godine nastavili s uređenjem spremišta, nabavom garderobnih ormara, asfaltiranjem dvorišta te nabavom informatičke opreme.

Osposobljavanje članova

Prošle je godine 18 vatrogasaca položilo tečaj za zvanje vatrogasac I. klase, a DVD je preko VZO-a Gornja Stubica nabavio vatrogasnu opremu u vrijednosti 21.671 kuna.
Skupštini su prisustvovali načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc te predstavnici VZ-a KZŽ, bratskog DVD-a Stružec i prijateljskih društava Pazarište, Vrapče, Donja Stubica, Oroslavje, Laz, Sveti Matej, Šagudoveci i Dobri Zdenci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba