Održana promocija osmog INA Rallyja Kumrovec, atraktivnog međunarodnog natjecanja, na kojem će u petak i subotu sudjelovati više od 50 posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske

Građani mogli razgledali dva milijuna kuna vrijedan Ford koji će juriti Hrvatskim zagorjem

Objavljeno: 25.02.2019. IB

Uoči osmog INA Rallyja Kumrovec, kojim se otvara automobilistička sezona Prvenstva Hrvatske, održana je promocija natjecanja u trgovačkom centru Westgate. Tradicionalno međunarodno natjecanje održat će se u petak i subotu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Posjetitelji promocije mogli su tijekom subote razgledati dva milijuna kuna vrijedno vozilo Ford Fiesta R5 posade Szilagyi – Varadi.

Osam brzinskih ispita

Pripreme za provedbu natjecanja stigle su u završnu fazu. Hrvatsko zagorje s nestrpljenjem očekuje povratak atraktivnih automobila na svoje pitoreskne brežuljke.

– Naravno da je Kumrovec spreman za doček svih posada kojih će ove godine biti u većem broju. Isto tako, spremni smo prihvatiti publiku i sve zainteresirane željne akcije, jer u Kumrovcu smo naučeni imati velike manifestacije, da nam ljudi dolaze, da se dobro zabave i da ih dobro ugostimo – naglasio je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Itinerer se sastoji od osam brzinskih ispita, ukupne dužine 66,40 kilometra. Na trasi natjecanja ponovo se našao izuzetno tehnički zahtjevan brzinac Zagorska Sela.

– Moram izraziti zadovoljstvo što se rally po treći put vraća u Zagorska Sela. Prepoznat je kao atraktivna predstava u turističkom aspektu i u vidu reklame naše općine. Stoga sam izrazito zadovoljna, a koliko čujem i vozači, koji se vraćaju na dosta atraktivan teren – istaknula je načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak.

Na listi prijava je više od 50 posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Najuspješniji vozači

– U najavi je šest automobila klase R5. Prema informacijama koje imamo, svi bi se trebali pojaviti u Kumrovcu. Dolazi prvak Hrvatske Krisztian Hideg, prvak Slovenije Rok Turk i vrhunska posada iz Austrije Herman Neubauer i Bernhard Ettel. Osim svih njih, svakako treba najaviti i velike borbe u manjim klasama 2 i 3, gdje dolazi dosta posada iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Vjerujemo da će biti vrlo zanimljivo u svim klasama na Rallyju – smatra Željko Štefanić, direktor 8. INA Rallyja Kumrovec.

Dvodnevno natjecanje kreće takozvanim shakedownom u petak, nakon kojeg slijede dva prolaska prologom Terme Tuhelj. Subotnji brzinci voze se u Kumrovcu i Zagorskim Selima, a cilj natjecanja predviđen je u 17 sati i 15 minuta u kumrovečkom Muzeju Staro selo.

Mađar Janos Szilagyi najuspješniji je vozač Rallyja Kumrovec s tri pobjede. Posljednja dva Kumrovca osvojio je Austrijanac Niki Mayr-Melnhof. Po jednu pobjedu imaju Daniel Šaškin i Mađar Krisztian Hideg.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba