Od aktualnih projekata u Zagorskim Selima, dva su od posebnog značaja za Općinu:

Odabran izvođač radova na projektu “Pločko”, usvojen i prijedlog načelnice da se s 20.000 kuna sufinancira kupnja ili gradnja prve nekretnine na području općine

Objavljeno: 30.01.2019. AB

Niskogradnja Hren iz Donje Stubice putem javne nabave odabrana je za izvođača radova na rekonstrukciji društvenog objekta “Pločko” u općini Zagorska Sela, koji se sufinancira iz mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja. Uskoro se tako, kaže nam načelnica Ksenija Krivec – Jurak, očekuje potpisivanje ugovora i dostava dokumentacije o nabavi u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju na pregled i odobrenje.

2,1 milijuna kuna

– Za Općinu Zagorska Sela to je kapitalni projekt koji će imati najveći utjecaj na ovogodišnji proračun, kako u prihodima, a još više i u rashodima. Naime, vrijednost radova je oko 2,1 milijuna kuna, a nakon završetka projekta zgrada će služiti kao društveni dom na korištenje udrugama i lokalnoj zajednici – pojasnila je načelnica.
Kaže kako su u tijeku pripreme i za odabir izvođača radova na postavi opreme za bežični Internet, u sklopu projekta WIFI4EU, za koji je i Općina Zagorska Sela, uz još 16 zagorskih gradova i općina, dobila vaučer vrijedan 15.000 eura
– Oprema će se postaviti na javne građevine i javne površine u općinskom središtu Zagorskih Sela – kazala je Krivec – Jurak.
Dodala je kako se također očekuju rezultati po javnom pozivu Ministarstva kulture za sanaciju i obnovu nepokretne kulturne baštine, gdje je prijavljena zgrada Prve pučke škole, na kojoj predstoji posljednja, odnosno treća faza sanacije.

Povijesni prikaz školstva

– Time bi se taj objekt mogao privesti u funkciju izložbenog prostora za postav povijesnog prikaza školstva u Zagorskim Selima, kao i zavičajne zbirke. Valja istaknuti da je ova zgrada bila u jako lošem stanju i prijetilo joj je urušavanje, a u protekle dvije godine je obnovljena i sanirana na reprezentativan način sukladno odobrenom projektu sanacije od strane konzervatora – kaže nam načelnica na čiji je prijedlog na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća usvojena i Odluka o financijskoj pomoći za kupnju ili gradnju prve stambene nekretnine na području općine.
– Tom je odlukom previđena pomoć od 20.000 kuna po podnositelju zahtjeva, koji će kupovati ili graditi svoju prvu nekretninu i imati prebivalište na području Zagorskih Sela. Ovo je prva mjera naše demografske politike takve vrste te su sredstva za nju već osigurana u proračunu za ovu godinu – zaključuje Krivec – Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba