U Svetom Križu Začretju održana skupština Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata KZŽ

Objavljen natječaj kojim je Županija za braniteljske udruge osigurala 250.000 kuna

Objavljeno: 25.01.2019. AB

U Svetom Križu Začretju održana je skupština Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, koju čine udruge HVIDRA Krapina, Zabok i Zlatar te članovi udruga u sastavu zajednice.

Bolje funkcioniranje

Skupštinu je vodio predsjednik Zajednice Žarko Žigman te su, uz izvještaje o provedenome u proteklom razdoblju, dogovorene i neke od aktivnosti za bolje funkcioniranje udruge 2019. godini.
Na skupštini je bio i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je pozdravio sve okupljene, pohvalio rad braniteljskih udruga na području Krapinsko – zagorske županije te kazao da je objavljen županijski natječaj, kojim će se i ove godine financijski poduprijeti njihov rad, za što je Županija osigurala 250.000 kuna. Uvjeti natječaja, koji je otvoren do 25. veljače, objavljeni su na internetskoj stranici Županije.

25 udruga

– Ukupno imamo 25 braniteljskih udruga na području Krapinsko – zagorske županije. Županija im pomaže preko natječaja za udruge te direktnim potporama za obilježavanja važnih godišnjica iz Domovinskog rata. Više od 11.000 hrvatskih branitelja iz naše županije je u Domovinskom ratu branilo Hrvatsku, a mnogi od njih i danas djeluju u sklopu braniteljskih udruga s kojima izvrsno surađujemo – istaknuo je zamjenik župana Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba