DRUŠTVENO ODGOVORNI: Zabočka tvrtka Ohm LAB Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana donirala mikroskop vrijedan 10.000 kuna

TAKAV JOŠ NEMAJU: “Uređaj je opremljen kamerom, pa isti uzorak istovremeno može gledati više ljudi, što će doprinijeti većoj objektivnosti pri dijagnosticiranju bolesti”

Objavljeno: 28.12.2018. Alen Brodar

Zabočka tvrtka Ohm LAB u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja donirala je laboratoriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana mikroskop vrijedan 10.000 kuna. Ta tvrtka sa sjedištem u Zaboku inače se bavi prodajom, proizvodnjom i održavanjem laboratorijske opreme, a suvlasnici i direktori, Nikola Herceg i Miroslav Ciglenečki otkrili su nam zašto su donirali baš mikroskop.

“Za domaće ljude”

– Mi smo odlučili da ćemo nešto donirati zabočkoj Bolnici, a u razgovoru s upravom, došli smo do zaključka da to bude baš ovakav mikroskop. Njegova posebnost je da je opremljen digitalnom kamerom, koja se softwareom povezuje na računalo, pa nije nužno da se gleda kroz okular, već se to može i na monitoru. Mi smo domaća tvrtka, sa sjedištem u Zaboku i ovo je naš mali doprinos poboljšanju usluge naše bolnice, od čega će koristi prvenstveno imati naši ljudi, pacijenti, ali dakako i bolnica – rekli su nam Herceg i Ciglenički.

Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina pohvalio je donatore i rekao da je to hvalevrijedan dar, koji će zasigurno poboljšati bolničku uslugu, kao i zdravstvenu zaštitu općenito.
– Jedan smo od devet laboratorija u zemlji koji ima međunarodni certifikat kvalitete te jedan od najsuvremenijih u Hrvatskoj, u kojem se liječi oko 130.000 ljudi godišnje te se naprave milijuni pretraga. Ovaj mikroskop olakšat će rad našim djelatnicima u laboratoriju – kazao je Vančina.
Da se radi o nečem vrlo vrijednom za svaki laboratorij koji se bavi i edukacijom, potvrdila je i magistra Gordana Tkalec.
– Opremljenost kamerom ovog mikroskopa, osim kod edukacije djelatnika, uvelike će doprinijeti i u nekim specifičnim slučajevima. Dosad nismo bili opremljeni takvim mikroskopom. Naime, stanice krvi su vrlo različite te su specifične od pacijenta do pacijenta, što ima velik utjecaj na subjektivnost pri donošenju dijagnoze. A ova kamera omogućit će istovremeno gledanje jednog uzorka što će raditi dvije kolegice, a to će omogućiti objektivnost u mišljenju, a potom i u sugestiji liječnicima kada će se donositi dijagnoza – objasnila je magistra Tkalec.

Dobrodošla donacija

Donaciji je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je zahvalila na vrijednoj donaciji u ovo blagdansko vrijeme.
– Svaka donacija naših gospodarstvenika je dobrodošla. Oni time pokazuju svoju društvenu odgovornost i na neki način vraćaju dio svoje dobiti zajednici, a nama je izuzetno važna jer se uz sva ulaganja u medicinsku opremu i stručna osposobljavanja bolničkih djelatnika koja imamo kroz godinu, tako dodatno poboljšava zdravstvena usluga i podiže kvaliteta života naših ljudi, što i je najvažnije – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba