Proračun Općine Gornja Stubica za 2019. godinu planiran u iznosu od 25,3 milijuna kuna

Dvije najveće investicije sljedeće godine bit će izgradnja dječjeg vrtića te nastavak izgradnje nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo

Objavljeno: 20.12.2018. IB

U Područnoj školi u Svetom Mateju, održana je 11. sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, na kojoj je donesena treća izmjena proračuna za 2018. godinu, koji iznosi 16.196.600 kuna. Usvojen je i proračun za 2019. godinu i projekcija proračuna za 2020. i 2021. godinu, te pripadajući programi. Proračun za 2019. planiran je u iznosu od 25.331.200 kuna. Dvije najveće investicije su izgradnja dječjeg vrtića te nastavak izgradnje nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo, obje financirane iz EU fondova.

Spomen hiža

Na sjednici je donesena i odluka o komunalnom doprinosu i komunalnim djelatnostima, odluka o raspoređivanju sredstava proračuna za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću, odluka vezana uz izgradnju Spomen hiže, te odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu javnih priznanja općine Gornja Stubica.

Sufinanciranje prijevoza

Donesen je i zaključak o sufinanciranju željezničkog prijevoza redovnim studentima s područja općine. Iznos sufinanciranja, na prijedlog općinskog načelnika, je povećan, te će ga Općina u sljedećoj godini sufinancirati iznosom od 50 posto cijene mjesečne karte.
Gost na sjednici bio je i direktor Zagorskog vodovoda d.o.o. Mario Mihovilić, koji je vezano uz donošenje Odluke o davanju suglasnosti Zagorskom vodovodu d.o.o., dao uvodno obrazloženje za kreditno zaduženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba