Na državnom natječaju “Sretno dijete – sretna obitelj“ u sklopu Koprivničkog salona fotografije sudjelovalo 47 autora s 282 fotografije

VELIKI USPJEH: Zlatarski osmaš Leonardo Rihtarić dobio pohvale stručnog ocjenjivačkog suda za svoje fotografije

Objavljeno: 01.12.2018. IB

Osnovna škola Ante Kovačića iz Zlatara već godinama uspješno sudjeluje na Koprivničkom salonu fotografije. Riječ je o državnom fotografskom natjecanju s imenom i pod motom “Sretno dijete – sretna obitelj”, koje je ove godine održano 11. puta. Odazvalo se ukupno 47 autora s 282 fotografije.

Jaka konkurencija

U jakoj konkurenciji, s obzirom na to da na natjecanju tradicionalno sudjeluju vrhunski fotografski amateri, ali i profesionalci, ocjenjivački sud u sastavu Vladimir Puž (predsjednik) te članovi Dražen Tetec i Marijan Lisjak, pohvalio je u sklopu teme “dijete/djeca” kolekciju fotografija “U potrazi za knjigom 1 i 2”, učenika zlatarske osnovne škole Leonarda Rihtarića. Leonardov uspjeh još je veći jer je i za temu “obitelj” pohvaljena njegova fotografija “Čitateljska obitelj“.

U ime organizatora, Foto kino kluba Podravina, Leonardu Rihtariću iz 8.b razreda i njegovom mentoru, stručnom suradniku knjižničaru Denisu Vinceku, čestitao je Krešimir Juratović.

Sretna djeca

– Ovaj državni fotografski natječaj pokrenuli smo prije jedanaest godina kako bismo poticali hrvatske fotografe, amatere, profesionalce, a pogotovo učenike, da se što više bave fotografijom kao kreativnim područjem koje obuhvaća medijsku i tehničku kulturu. Zašto su naše teme dijete i obitelj? Želimo kroz fotografiju potaknuti to da u našim sredinama bude što više sretne djece i sretnih obitelji i da ljubitelji fotografije prikažu to putem svojim ostvarenja, da bi u konačnici bilo što manje nasilja, poglavito onog vršnjačkog među mladima – istaknuo je Juratović na svečanom uručenja pohvalnica.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba