Na završnici ekološko – obrazovnog projekta “Najljepši školski vrtovi”, veliko priznanje dobila Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički

Područna škola Orehovica ima najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj

Objavljeno: 26.11.2018. zagorjeinternational

U studiju HRT-a u Zagrebu održana je završnica ekološko – obrazovnog projekta “Najljepši školski vrtovi”, u sklopu kojeg je Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički – Područnoj školi Orehovica dodijeljeno priznanje za najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj. Priznanje i nagradu od 10 tisuća kuna za najljepšu učionicu na otvorenom, zajedno s ravnateljem OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički Zdenkom Kobeščakom, primili su zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Zastave za laureate

KZŽ je osnivač OŠ Stjepana Radića, kao i OŠ “Lijepa naša” Tuhelj, koja je također sudjelovala u akciji “Najljepši školski vrtovi” te Škole za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koja je izradila zastave za laureate. Priznanje među dječjim vrtićima dobio je DV “Maslačak” Krapinske Toplice.
U projektu su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Pokroviteljstvo predsjednice

Provodi ga HRT u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica ovogodišnjeg natječaja i svečane dodjele nagrada bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović. Svečana dodjela nagrada bit će prikazana na drugom programu HRT-a u nedjelju u 12 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba