U spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je u KUD-u “Lovro Ježek“, ali i u mnogim drugim društvima ostavio neizbrisiv trag

U subotu u Mariji Bistrici treći koncert “Sjećanje na Rudeka“, na kojem će nastupiti brojni renomirani izvođači i KUD-ovi

Objavljeno: 15.11.2018. zagorjeinternational

KUD “Lovro Ježek” Marija Bistrica treću godinu zaredom organizira veliki koncert “Sjećanje na Rudeka”, u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je ostavio ogroman trag u bistričkom KUD-u, ali i u brojnim drugim zagorskim društvima. Na koncertu će nastupiti Tamburaški orkestar i Mali vokalni sastav KUD-a “Lovro Ježek”, ŽVG “Kajda”, Tamburaški orkestar “Gaj” Zaprešić, uz soliste Tatjanu Pakrac Zvonar, Anu Mužar i Hrvoja Bana, KUD “Ljudevit Gaj” Mače, Tamburaški sastav KUD-a Laz i Memorijalni orkestar sastavljen od članova Tamburaških orkestara KUD-a “Lovro Ježek” i “Gaj”. Koncert će se održati u subotu s početkom u 19.30 sati u Dvorani Božanskog milosrđa u Svetištu Majke Božje Bistričke.

Rudolfova suradnja

Rudolf Mahmet – Rudek rođen je 1925. godine u Mariji Bistrici. Od osnutka KUD-a “Lovro Ježek” 1974., voditelj je Tamburaške sekcije i aktivni svirač do 2011. godine. U toj dugačkoj folklornoj karijeri, iza njega su ostali brojni nastupi u zemlji i inozemstvu te glazbeni aranžmani mnogih pjesama. Također je dugi niz godina vodio ŽVG “Kajda“ iz Mača. Rudek je glazbeno surađivao i s brojnim drugim kulturnim društvima, skupinama i umjetnicima: KUD-om “Ljudevit Gaj” iz Mača, KUD-om “Sloga” iz Velikog Trgovišća te s kulturno – umjetničkim društvima iz Lobora, Donje Zeline i Donje Bistre, Tamburaškim sastavom “Zlatne žice”, Klapom Bistrica iz Marije Bistrice, ali i danas poznatim glazbenim solistima Radekom Brodarecom i Ivicom Pepelkom.

Preko 700 naslova

Gotovo cijeli folklorni glazbeni fundus KUD-a “Lovro Ježek” pisao je Rudek, a pisao je i za ostala društva s kojima je surađivao. Rudek ima preko 700 naslova u svojoj arhivi, od kojih je više od 360 napisao sam, u smislu komponiranja i aranžmana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba