Stotinjak učenika iz Varaždina posjetilo Lovne staze krapinskog neandertalca u Donjem Jesenju

Na zabavan način učili o životu pračovjeka, a samostalno su izrađivali i mini koplja te torbice od kože

Objavljeno: 01.11.2018. zagorjeinternational

Učenici druge Osnovne škole Varaždin u okviru programa terenske nastave posjetili su Lovne staze krapinskog neandertalca u Donjem Jesenju. Ukupno 97 učenika petih razreda i sedam učitelja, u pratnji članova Udruge “Jasen“, s tabletima čiji sadržaj audio i slikovno prati stazu i način života krapinskog pračovjeka, prošli su edukativnu stazu u dužini od 2,5 kilometra.

Animatori neandertalci

Sedamdeset posto kamenog oruđa pronađenog u špilji Hušnjakovo napravljeno je od ostatka vulkanske stijene “Tuf“ koja se nalazi u Donjem Jesenju. Nedaleko od staze pronađena je i špilja koja za sada nije uređena za posjetitelje, ali je to jedna od budućih zadaća udruge radi, kako sami kažu, potpunijeg dojma posjetitelja staze. Nakon edukativne šetnje kroz šumu i livade, djeca nisu krila oduševljenje animatorima neandertalcima, inače članovima udruge, koji su ih dočekali na dijelu staze obučeni u kožu i krzno, kako se odijevao i pračovjek.

Posjet Muzeju

Na samoj stazi imali su prilike gađati kopljem u metu, kako bi vidjeli na koji način je pračovjek lovio svoj plijen te su u pratnji svojih učitelja sudjelovali i na radionici izrade mini koplja prema viđenim primjerima, šivali su torbice od kože drvenim iglama, uz pomoć članova Udruge “Jasen“, a svoje uratke ponijeli su kućama. Posjetili su i Muzej krapinskog neandertalaca. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba