I Kino Krapina se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana audiovizualne baštine

U petak besplatna projekcija dječjeg filmskog klasika – “Družba Pere Kvržice”

Objavljeno: 25.10.2018. JJ

Svjetski dan audiovizualne baštine obilježava se 27. listopada, odlukom opće konferencije UNESCO-a iz 2005. godine. Cilj je podizanje opće svijesti o potrebi očuvanja i zaštite važnog audiovizualnog materijala za buduće generacije.
Tim povodom, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina će, uz slobodan ulaz, u petak igrati film “Družba Pere Kvržice”, autora Mate Lovraka. Film igra u dva termina, u 11.30 i 19 sati.

Postavljena izložba

U prostoru POU-a Krapina bit će postavljena i prigodna izložba povodom obilježavanja Svjetskog dana audiovizualne baštine. Radi se o izložbi o gradivu koje dokumentira stvaranje filmskog djela, a nije film sam – fotografije, plakati, press clipping, knjiga snimanja, scenarij, sinopsis, celovi, te pisana dokumentacija i nagrade vezane uz autore ili filmska djela.
Događaj organiziraju Kino Krapina i POU Krapina, u suradnji s Kino mrežom i Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskim filmskim arhivom, koji je punopravni član Međunarodnog udruženja filmskih arhiva (FIAF) i Europskog udruženje filmskih arhiva (ACE).

Sjećanja iz djetinjstva

– Filmska ekranizacija ovog poznatog dječjeg klasika, redatelja Vladimira Tadeja, zabavit će mlade i probuditi sjećanja iz djetinjstva današnjih roditelja. Vidimo se u Pučkom otvorenom učilištu Krapina – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba