SUSRET SAVJETA MLADIH KZŽ I MLADINSKOG SVETA SLOVENIJE

“Briga za interese i ciljeve mladih ono je što dijelimo u obje države”

Objavljeno: 15.10.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorsku županiju i grad Pregradu posjetili su članovi Mladinskog sveta Slovenije (MSS), krovne organizacije mladih u Sloveniji. Cilj study visita bio je upoznati se s radom organizacija mladih u Hrvatskoj i Sloveniji. MSS okuplja organizacije s različitim interesima, stavovima ili političkim orijentacijama, a ujedno je i nacionalni predstavnik mladih na europskoj razini – član Europskog foruma mladih od svog osnutka 1996. godine. U suradnji s organizacijama članicama, provodi svoju misiju i razvija sektor mladih. Također stvara politike za mlade, provodi dijalog na cijelom nevladinom polju mladih, promiče razvoj rada s mladima i neformalno obrazovanje i aktivno zagovara njihovo priznanje.

Djelokrug rada

Način i djelovanje Savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini predstavili su Ema Javornik, predsjednica Savjeta mladih grada Pregrade i Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije, dok je djelovanje MMS-a predstavila projektna suradnica Petra Miklaužič. Oni su se osvrnuli na djelokrug kojim se Savjeti i Mladinski svetovi bave i način na koji djeluju te koja je konkretno uloga Savjeta kod predstavničkih tijela. Način i djelovanje udruga predstavila je Nikolina Bertol iz krovne udruge mladih u KZŽ, Mreže udruga Zagor.

Suradnja mladih

– Iako se način osnivanja i pravni status razlikuju u dvjema državama, briga za interese i ciljeve mladih je ono što zasigurno dijelimo u obje države – istaknuo je predsjednik Savjeta mladih KZŽ Hrvoje Novak.
Sastanku su prisustvovale i predsjednica Gradskog vijeća Pregrade Tajana Broz i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba