SKUPŠTINA TURISTIČKE ZAJEDNICE OPĆINE MARIJA BISTRICA: Statistički pokazatelji gotovo na razini prošlogodišnjih rekordnih

NAJVIŠE JUŽNOKOREANACA: U Mariji Bistrici tijekom prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno 6574 dolazaka i 10.172 noćenja

Objavljeno: 14.10.2018. zagorjeinternational

Održana je skupština Turističke zajednice općine Marija Bistrica, a ujedno i sjednica Turističkog vijeća. Prihvaćeno je izvješće o radu TZ-a za prvih šest mjeseci ove godine, u kojem je istaknuto aktivno sudjelovanje u organizaciji i suorganizaciji manifestacija “Bistrički fašinek”, “Vincekovo”, “Ljeto u Mariji Bistrici” i “Advent u Mariji Bistrici”, a TZ je ove godine bio i suorganizator 18. Vodičkog festivala žudija, koji je po prvi puta organiziran u kontinentalnoj Hrvatskoj, na Uskrsni ponedjeljak u Svetištu Majke Božje Bistričke.

Marketinški plan

Što se tiče posjećenosti u prvih šest mjeseci ove godine, istaknuto je zadovoljstvo, s obzirom na to da su statistički pokazatelji gotovo na razini prvih šest mjeseci prošle, rekordne godine. Tako je zabilježeno 6574 dolazaka, od čega 4103 strana turista, te 10.172 noćenja, od čega 4881 noćenje stranih turista. Od stranih turista, najbrojniji su i dalje oni iz Južne Koreje, s 1792 dolaska i 1816 noćenja, a slijede ih Poljaci i Kinezi.

Program rada TZ-a općine Marija Bistrica za 2019. godinu usklađen je s osnovnim smjernicama i postavkama operativnog marketinškog plana razvoja turizma RH, ali i novog strateškog dokumenta na razini općine Marija Bistrica – Strategija razvoja općine Marija Bistrica 2015. – 2020. Osnovna ideja je da se reputacija, prepoznatljivost i kvaliteta branda Marije Bistrice kvalitetno osnaži sa stavljanjem u funkciju novog logotipa, znaka i slogana destinacije. Shodno tome, TZ općine Marija Bistrica u 2019. godini će poticati razvoj smještajnih kapaciteta, a cilj je i potaknuti turističke agencije na kreiranje paket aranžmana.

“Advent u Mariji Bistrici”

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički, ujedno i predsjednik TZ općine Marija Bistrica, zadovoljan je rezultatima i smjerom u kojem se kreće turizam u Mariji Bistrici, a posebno mjesto u cijeloj priči, istaknuo je, zauzima manifestacija ”Advent u Mariji Bistrici”, koja se približava i koja će i ove godine ponuditi dobro poznate sadržaje, poput “Noći lampiona” i klizališta, s vrhuncem zadnjeg dana godine uz Doček u podne i veliku tombolu, na kojoj će i ove godine prva nagrada biti automobil. U adventsko i božićno vrijeme u Mariji Bistrici se nadaju još većoj posjećenosti od prošlogodišnjih 30-tak tisuća gostiju.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba