Projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna

Uskoro kreću radovi uređenja velikog dječjeg igrališta u Parku mladeži, prvog takvog u Zlataru

Objavljeno: 21.09.2018. zagorjeinternational

Do kraja rujna trebala bi završiti javna nabava za dječje igralište u Parku hrvatske mladeži u Zlataru, a nakon toga trebali bi započeti građevinski radovi za koje je Grad osigurao 500 tisuća kuna.

Sljedeće godine

– Potpisan je ugovor za građevinske radove koji bi uključivali rubnike na stazama, rasvjetu, posipavanje staza kamenim materijalom, kako bi do kraja javne nabave bili spremni za gradnju velikog dječjeg igrališta, prvog takvog u Zlataru, koje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira u iznosu od 510 tisuća kuna. Grad Zlatar će također za igralište osigurati dodatnih 500 tisuća kuna, tako da će ukupno biti uloženo preko 1,5 milijuna kuna. Tako bismo sljedeće godine završili te radove i park konačno stavili u funkciju. I to bi, uz ono kod dječjeg vrtića, bilo još jedno dječje igralište – rekla nam je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

Vježbalište na otvorenom

Prema riječima gradonačelnice, Grad razmišlja o najmlađima, pa je napravljena projektna dokumentacija i za dječje igralište kraj osnovne škole u Belcu, što se planira realizirati sljedeće godine.
– Naš plan je da s vremenom u svakom naselju izgradimo jedno dječje igralište. Radi interesa mlađe populacije na području grada Zlatara, napravljen je projekt i za street work park, vježbališta na otvorenom te se nadamo da ćemo preko nekih natječaja dobiti financijska sredstva kako bismo kraj osnovne škole u Zlataru uredili i taj park – dodala je gradonačelnica. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba